Öt dögös ajándék karácsonyra

Az ember-elektromos meghajtású hibrid kerékpártól a műalkotásnak számító hangfalakon át a képeket automatikusan letöltő memóriákártyákig az idei karácsony is tartogat néhány különleges ajándékot.
Komócsin Sándor, 2007. december 6. csütörtök, 10:14
Fotó:

A sokat látott biciklisták álla is leesik, ha a CNN Money weboldalán megnézik a legújabb, ember-elektromos meghajtású, Ferrari-vörös színű kerékpárt. Az akkuk miatt 27 kilós jármű váza egy lefelé görbülő parabolaív, amelyből háromszög alakban lóg le a pedált tartó rész. Az akkumulátorokat elrejtették a vázban, ezek egyszeri feltöltésével 40 kilométeres távot tehet meg a biciklista maximum 30 kilométer/órás sebességgel. Adnak hozzá egy pluszakkut is, ami további 40 kilométer megtételét teszi lehetővé. Ára azonban enyhén szólva is borsos: 8000 dollár.

A NightCove ébresztő berendezést munkamániás menedzsereknek ajánlják. Azért nem ébresztőóráról van szó, mert a szerkezet akkora, mint egy közepes hangfal. Emellett nem pusztán reggel lép működésbe, hanem egész éjjel üzemel: tudományosan megtervezett fény- és hanghatásokkal édesíti meg a megfáradt dolgozó alvását. A készüléket húszféle programmal árusítják. Ára nem alacsony: 2500 dollár.

A videojátékok szerelmesei értékelni tudják, ha szeretteik meglepik őket egy játékszékkel. Ez körülbelül úgy néz ki, mint egy óriási autós gyerekülés. A játék élményének fokozását beépített elektromotorok szolgálják, amelyek például átadják a virtuális sofőröknek a monitoron futó versenyautók rázkódását, emellett a fejtámasz két oldala mellé rendszeresített hangszórók gondoskodnak a hanghatások erősítéséről. A megfáradt játékos egy gombnyomással masszírozó székké alakíthatja a játékszéket. Ára 300 dollár.

Drágaságban a műtárgynak számító, majdnem két méter magas KEF Moun hangszórók viszik el a prímet a maguk 140 ezer dolláros árával. Ezért különlegesen kialakított, a Ross Lovegrove luxisdizájner által tervezett alumínium borításba helyezett, a tiszta hangzást a legkülönbözőbb módokon erősítő megoldásokkal teletűzdelt berendezéseket kap az igen vastag pénztárcájú vevő.

Nem számít drágának, mindössze 100 dollárt kóstál, ám annál praktikusabb viszont az Eye-Fi memóriakártya, amely megszabadítja a felhasználót a fotók, videók számítógépre, internetre töltésének minden nyűgétől. Miután behelyeztük kameránkba a kicsiny adatrögzítőt, csak telepítenünk kell a működését támogató programot a PC-nken, illetve meg kell adnunk milyen médiaszoftvert használunk, a többit elintézi a memóriakártya, ugyanis vezeték nélküli kapcsolatban egy gombnyomásra letölti képeinket, filmjeinket.

HOZZÁSZÓLÁSOK