Ötéves mélypontra csökkentek az amerikai építőipari kiadások áprilisban

A várt szerény növekedés helyett több mint ötéves mélypontra csökkentek az építőipari kiadások áprilisban az Egyesült Államokban - derült ki a washingtoni kereskedelmi minisztérium szerdán közzétett kimutatásából.
MTI-Eco, 2016. június 1. szerda, 17:45
Fotó: ReutersÁprilisban szezonális kiigazítással az előző havihoz képest 1,8 százalékkal csökkentek az építőipari kiadások az Egyesült Államokban a márciusi 1,5 százalékos havi növekedés után. Utoljára 2011 januárban mértek az áprilisihoz hasonlóan jelentős mértékű csökkenést. Elemzők áprilisra 0,6 százalék havi növekedést vártak.

A lakások és kereskedelmi célú ingatlanok építési költségei egyaránt 1,5 százalékkal estek vissza, míg az állami építési költségek 2,8 százalékkal csökkentek.

A gyengére sikerült építőipari jelentés éles ellentétben áll a fogyasztói kiadások, az ipari termelés és az export bővüléséről, valamint a kedvező ingatlanpiaci helyzetről szóló áprilisi adatokkal, amelyek még arra engedtek következtetni, hogy az amerikai gazdaság újult lendülettel lépett át a második negyedévbe.

HOZZÁSZÓLÁSOK