Otthon nyaralnak a németek a nemzetközi terror miatt

A nemzetközi terrorizmus erősen kihat a turizmusra is. Noha a németek utazási kedve továbbra is töretlennek tűnik, mind többen töltik szabadságukat hazájukban, ezért egyre több új hotel épül mind az üdülési célokat szolgáló vidékeken, mind pedig a nagyvárosokban. Csupán Berlinben a közeljövőben 31 új szálloda sorakozik fel a már meglévők mellé.
Inforádió, 2015. november 25. szerda, 21:49
Fotó: MTI/EPA

A német főváros télen-nyáron egyaránt vonzza a látogatókat, így nem véletlen, hogy a hotelkínálat is egyre bővül. Az elmúlt évtized során kétszeresére emelkedett a Berlint felkereső turisták száma, ezért az épülőben lévő 31 új szállodának aligha okoz majd nehézséget szobáinak kiadása, holott jelenleg összesen 811 hotel várja a vendégeket.

Ebben némi szerepet játszik az is, hogy a német fővárosban átlagosan 89 euróért lehet szobát bérelni. Hamburg már valamivel drágább, csakúgy mint Frankfurt. A legtöbbet Münchenben kell fizetni egy hotelszobáért, ahol az átlagos ár 110 euro. A sörfesztivál, az Oktoberfest idején persze ennél jóval magasabb összeggel kell számolni a Münchenbe látogatóknak. De a hotelárak még így is elmaradnak a nemzetközi átlag mögött és - mint a vendéglátóipari szövetség szóvivője elmondta - a kínálat általában felülmúlja a többi európai országban tapasztalható színvonalat.

Ennek ellenére, nem annyira az elegancia és kényelem az, ami a németeket egyre jobban a hazai célpontok felé vonzza, hanem a vélt, vagy valós biztonság, amelyet szülőföldjükön éreznek. Az új hotelek épülése együtt jár a személyes vezetés alatt álló kisebb panziók fokozatos hanyatlásával, mert a jórészt különböző láncolatok birtokát képező szállodák jóval versenyképesebbek, mint a csupán néhány vendég fogadására berendezkedett családi panziók.

Mivel egyre több német saját országában tölti szabadságát, az útiköltségek is alacsonyabbak és az így megtakarított összeget inkább a szállodai kényelemre költik, ezért mind több három és négy csillagos hotel épül. A vendéglátóipari szövetség szóvivője megelégedéssel állapította meg, hogy a németországi szállodák kihasználtsága folyamatosan emelkedik és idén már meghaladta a 70 százalékot, amelyről a Földközi-tenger melléki közismert turistaközpontok manapság már csak álmodozni tudnak. A szóvivő azonban utalt arra, hogy ebben a hotelépítési hullámban szerepet játszik az is, hogy a városokban igencsak vonzó befektetésnek bizonyul új szállodák létesítése.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antisoros, 2015.11.26 12:10

..itt nincs terrorizmus ,jöhetnek ..,Székelyföldön sincs ...,Felvidéken sincs ...oda is lehet menni ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html