Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kedden közzétett tájékoztatásban emlékeztetnek: a hónap elején egy felfegyverzett csapat támadott meg egy katonai ellenőrzőpontot a Rafah-Gáza határátkelő közelében, a támadásnak 16 halálos áldozata és 7 sebesültje volt.

Az eset miatt, és mert a térségben az elmúlt időszakban több külföldit is túszul ejtettek, a konzuli szolgálat javasolja az Egyiptomba látogató magyaroknak, hogy a Sínai-félsziget északi részét - különösen Rafah és el-Arís városokat - és belső területeit ne látogassák sem egyénileg, sem csoportosan szervezett utazások keretében. Emellett felhívják a figyelmüket a térségben mozgó fegyveres csoportok, illetve ezek és a hadsereg közötti összecsapások által jelentett veszélyre.

Ha valaki mégis az utazás mellett dönt, kérik, hogy szándékáról és elérhetőségéről értesítse a nagykövetséget. A turisták által kedvelt övezetek - Sarm es-Sejk, Dahab, és Tába - megközelítésekor azt ajánlják a magyaroknak, hogy repülőgéppel érkezzenek, majd a repülőtérről csoportosan, autóbusszal utazzanak a szállodáig.

A Kairóba készülő magyarokat arra kérik, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel a sajtó híreit, és kerüljék a tömegmegmozdulások helyszíneit, például a Tahrír-teret és környékét, különösen a pénteki imaidőben. A nők ne sétáljanak a téren és környékén egyedül - teszik hozzá.

Azt ajánlják az utazóknak, hogy lehetőleg ne a Tahrír-tér környékén lévő szállodákban foglaljanak szállást, helyette javasolják a Zamalek szigeten lévő és ahhoz közel eső, vagy a kairói nemzetközi repülőtér közelében található szálláslehetőségeket.

A konzuli szolgálat arra is felhívja a figyelmet, hogy a turisták katonai és rendőri szervekről, objektumokról, tüntetésekről ne készítsenek fényképet.

Felső-Egyiptom és Luxor környékével kapcsolatban hangsúlyozzák, ha nem szervezetten, csoportosan utazik valaki, jelentkezzen be a helyi rendőrkapitányságon, adja meg elérhetőségét, úti célját. Vezetőt és sofőrt kellő körültekintéssel kell választani - figyelmeztetnek.

A konzuli szolgálat arra is kitér, hogy Hurghada és Luxor között továbbra is ajánlott konvojban, vagy szervezett út keretében autóbusszal közlekedni.