Csodával határos módon két utas is túlélte azt a pakisztáni légikatasztrófát, amelyben egy utasszállító, fedélzetén 99 emberrel Karacsi sűrűn lakott területére zuhant - írta a Geo.tv nyomán az Index.

Egyikük egy gépészmérnök, aki csak a combján szenvedett égési sérüléseket, egyébként jól van és beszélt a látottakról.

QP | Quality Placement

A másik túlélő a Punjab Bank elnöke, Zafar Masud, aki az 1C ülésen ült, és még időben ki tudták húzni a lángok közül. A bankár is jól van, kórházi ágyán azt mondta az őt meglátogató kormánytisztviselőknek, hogy nagyon köszöni, "Isten irgalmas volt hozzá". A helyszínről kórházba vitt többi sérült nem a repülőgép utasai, hanem a becsapódás helyén lévő házak lakói közül került ki.

Az első hírek szerint a gépen 107 ember volt, most 8-cal kevesebbet említettek, azzal, hogy ebből 85 fő utas volt.

Egyelőre 57 halálos áldozatról beszélnek - bár korábban biztosnak mondták, hogy a gép minden utasa meghalt. Az áldozatok felkutatása továbbra is folyik a lakóház romjai alatt, amelyre az utasszállító lezuhant. Egyelőre nem tudni, hogy az 57 áldozatból mennyi volt az utas és mennyi az épület lakója.

A gép a Pakistan International Airlines repülőgépe volt. A PIA gépe a Lahorba repült volna Karacsiból, amikor a pilóta a visszafordulásról döntött.

A repülőgép visszafordult, hogy leszálljon, a műszaki hibáról értesítette a kapitány az utasokat. Ezután egyszer érintette is az aszfaltcsíkot, utána azonban újból felemelkedett.

Egyelőre nem tudni, miért döntött így, az bizonyos, hogy a tragédia előtt a pilóta vészjelzést adott le, közölve, hogy a hajtóművek nem működnek, és, hogy a magasságot egyre kevésbé tudja tartani.