Pakisztán is bekeményít: nem fogad vissza több migránst az EU-ból

Pakisztán az uniós országok "visszaéléseire" hivatkozva bejelentette, hogy felfüggeszti azt az egyezményt, amelyben kötelezettséget vállalt az Európai Unióba a területéről érkező illegális bevándorlók visszafogadására.
MTI, 2015. november 7. szombat, 18:20
Fotó: Reuters

A helyi média szombati jelentései szerint Csaudri Niszár Ali Hán belügyminiszter pénteken este jelentette be az egyezmény felfüggesztését Nagy-Britannia kivételével az összes uniós tagállamra vonatkozóan.

Hán a pakisztáni állami rádió tudósítása szerint ezt azzal indokolta, hogy a nyugati országok nem tartják be az előírt ügymenetet a visszatoloncolásokra vonatkozóan, és állítása szerint a pakisztáni hatóságok megerősítése nélkül próbálnak visszaküldeni embereket a közép-ázsiai országba. Külön nehezményezte, hogy az utóbbi hónapokban a pakisztániakat egyre gyakrabban megfelelő bizonyítékok nélkül terroristának minősítik és erre hivatkozva hazatoloncolják. A belügyminiszter szerint csak tavaly 90 ezer embert küldtek vissza Pakisztánba.

Az Európai Bizottság egy szóvivője szerint egyelőre nem kaptak hivatalos tájékoztatást a pakisztáni lépésről. Ugyanezt közölte az Európai Külügyi Szolgálat egy iszlámábádi munkatársa is.

Pakisztán és az EU 2010-ben kötötte meg a kérdéses megállapodást, amelynek értelmében Iszlámábád köteles visszafogadni az EU-ba illegálisan érkezett állampolgárait, illetve azon más állampolgárokat, akik Pakisztán területén keresztül jutottak el illegálisan az unióba.

Csütörtökön Federica Mogherini, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője még arról beszélt, hogy "nagyon pozitív jelek" érkeztek a pakisztáni hatóságoktól arra az uniós javaslatra, hogy a jövőben megkönnyítsék a pakisztániak kitoloncolását az EU-ból.

Az EU statisztikai hivatala, az Eurostat szerint a pakisztániak az uniós menedékkérők hetedik legnagyobb csoportját adják. A múlt év második negyedéve és az idei év második negyedéve között összesen 25 395-en folyamodtak menedékjogért az unió területén, az első körben pozitívan elbírált kérelmek aránya 28 százalék volt.

Korábban a Pakisztánnal szomszédos Afganisztán vezetői is arról beszéltek, hogy nem fogadják vissza az EU-ból kitoloncolt állampolgáraikat, később azonban visszakoztak, és közölték, hogy eleget tesznek nemzetközi jogi kötelezettségeiknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix, 2015.11.08 20:49

@atombandi:

Provokátor, melyik ősöd volt iszlamista? Ha volt ilyen az ő beilleszkedése érdekelne.

A többi szöveged csak halandzsa. Ugatsz sváb ősökről, de azoknak NEM KELLETT BEILLESZKEDNIÜK!
Csak a nyelvet kellett megtanulniuk. Azonos vallás, kultúrkör, értékrend - hol látod a "beilleszkedési" pontot? Sehol, mert az nem létezik. Nem kellett beilleszkedniük, mert eleve bent voltak!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix, 2015.11.08 20:43

@atombandi:
"egy jelentős részük sose lesz hasznára az ottani társadalomnak, de a gyerekeik viszont igen. ezt hívják integrációnak. nem az egyén integrálódik elsősorban, hanem az utódai."

Te valami provokátor lehetsz, minden szavad hazugság:
http://vs.hu/kozelet/osszes/francia-merenylet-mit-tehetnek-a-titkosszolgalatok-0108

"Második, harmadik generációs bevándorlók, akik nem tudtak beilleszkedni a fogyasztói társadalomba, de ugyanakkor már kiszakadtak azokból a régi (családi) kötődésekből, amelyekkel a szüleik, nagyszüleik még rendelkeztek"

Az utódaik SE(!) illeszkednek be!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix, 2015.11.08 20:38

@atombandi:
"másodszor az iszlám egy békés vallás"

http://www.origo.hu/nagyvilag/20151007-izrael-gaza.html

Ha őket megkérdeznénk ők is ezt mondanák?

"a kereszténységnek meg a zsidó vallásnak van párszáz éves előnye"

Tudod mit libsikém én kivárnám azt a pár száz évet! Ne az én véremben fürödve tanulják meg hogyan kell viselkedni!

"a vallás semmi másról nem szól, mint a tudatlanok irányításáról"

Ja, téged is rossz irányba tereltek...

"a vallás alig különbözik a babonától... az oktatás tud ezen segíteni? persze."

Azt állítod, hogy egy okos kitanított ember nem lehet vallásos, mert az oktatástól elmúlik a vallásossága?
Te nagyon hülye lehetsz...

http://www.vargamakai.com/kissferenc.html
"Én Isten kegyelméből nagy gyönyörűséggel kutathatok két világban, mert ha valaki nagyra becsüli a fizikai és kémiai észleleteket, becsülje nagyra a lelki téren tett tapasztalatokat is. Ha valaki sokra becsüli testét és a lelki élet tüneményeit, gondolja meg, hogy földi életünk egészét tekintve, a vezető szerepet ebben is a lelkiek-szellemiek játsszák, mert testi életünk irányítása kétség nélkül belső emberünktől függ. A természettudomány határán túl egy másik, hasonlóan nagy világ kezdődik, ahol a mikroszkóp lencséivel vagy műszerekkel nem boldogulunk, ott a hit szemei vezetnek az isteni kijelentések fényében. Ez a két világ szomszédja egymásnak..."

Ne menj orvosi műtétekre, rengeteg hívő van az orvosprofesszorok között.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2015.11.08 19:50

@Borisz1106:
na, kezd ez már alakulni. akkor végülis tökmindegy, hogy milen volt az eredeti náció, már a következő helyben született generáció vallja magát a régi "nemzethez" tartozónak. üköreganyám sváb volt. soha nem tanult meg magyarul, még a kutyáinak is német neve volt. :)
nagymamám folyékonyan beszélt mindkét nyelven, mégis ha választani kellett a tv-ben, akkor a német csatornákat nézte. apám 6 éves koráig nem is tudott magyarul, az iskolában tanulta meg. és ennek ellenére se a nagymamám, se apám sem vallotta magát soha se svábnak, se németnek, nekem meg aztán közöm sincs a német nyelvhez.

most akkor mi is a nemzet gyakorlatilag? nem a fogalommal van problémám, hanem az, hogy a gyakorlatban a neveltetés határozza meg. egy 20 év migráns azt fogja mondani, hogy szír vagyok, paki vagyok stb. de ha teszem azt neki születik gyereke, az már francia gyerekként fog szocializálódni, úgy is gondol magára, hiszen soha nem is látott, tapasztalt mást. azok, akik most migrálnak, azokkal úgyse fogsz tudni mit kezdeni, egy jelentős részük sose lesz hasznára az ottani társadalomnak, de a gyerekeik viszont igen. ezt hívják integrációnak. nem az egyén integrálódik elsősorban, hanem az utódai.

adórendszer szempontjából közelíteni kell a rendszereket. magyarország szempontjából nézve csak fejlettebb van, mindegy melyik úton indulna el jobb lenne, és az lenne a lényeg. láthatóan nincs magyarországon egy olyan gazdasági szakember, legalábbis az elmúlt 25 évben elég jól elbújt, aki az adócsökkentés irányába el tudná vinni a költségvetést. márpedig magyarország a durva elvonási szint miatt vergődik. a környező országokban mindenhol volt egy olyan ember, aki meg tudta reformálni az adott rendszert, esetleg lehetne segítséget is kérni, nem? ha csak fele olyan jót csinálna, mint saját hazájában már jobb lenne...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Borisz1106, 2015.11.08 18:45

@atombandi: Még ennyi ostobaságot... :))
Képzeld el az USA valamennyi állampolgára nemzetként tekint az országára. Még az afroamerikai, a spanyol, őslakos indián, illetve az európai felmenőkkel rendelkezők is. (Az más kérdés, hogy néhány népcsoport egyes tagjai rühellik éppen a másik népcsoport tagjait! Kifelé egy nemzetként mutatkoznak.) Ugyanígy Kanada, Franciaország de még az Egyesült Királyság is (egyelőre nem vált ki még Skócia sem), Ausztrália szintén zenész. NEM az számít, hogy éppen akár genetikailag milyen rasszhoz tartozik származását tekintve az adott nemzet tagja! Attól még egy nemzet, mely identitására, szuverenitására büszke, őrzi és elfogadja, megtartja hagyományait (még az USA is ilyen még akkor is ha csak 1776-tól létezik, mint önálló SZUVERÉN állam)
És mielőtt párhuzamot vonnál a migránsok integrálása tekintetében: bizony vérrel alakult ki az USA is hiszen először kiirtották a fehér telepesek az őslakosokat, majd afrikai rabszolgákat hoztak dolgozni az újvilágba, míg végül saját "fajtájuk" ellen harcolva kivívták a függetlenségüket a gyarmati sorból. (Erre emlékeznek is minden év július 4-én) Tehát a társadalom integrálása nem ment harc nélkül itt sem! Arról most nem is beszélek, hogy volt még egy polgárháború is közben (ahol már "fehér" vezetésű államok harcoltak "fehér" vezetésű államok ellen)! Tehát az ideákat felejtsük el. A nemzetek kialakulása nem megy úgy, hogy különböző népcsoportok "önként" feladják identitásukat, vallásukat, kultúrájukat és beolvadnak - hangsúlyozom erőszak nélkül - a másik társadalomba. Vagy egy ideális társadalmat hoznak létre valamiféle közösen megalkotott 3. szempontok elfogadása alapján. Ez nem megy...

Saját objektivitásodat cáfolod adóügyben és észre sem veszed! :)) Mégis melyik adórendszert válassza is akkor az EU valamennyi tagállama? A cseh vagy a szlovák a jó? Vagy melyik is?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html