Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

FRISSÍTÉS: Havasi Bertalan Orbán Viktor sajtófőnöke cáfolta az értesülést, mondván a hír "kacsa". Később maga Palkovics László is cáfolta az értesülést a Világgazdaságnak.

A korábbi hatáskörei megcsorbítása, leginkább az uniós pénzek kiszervezése az ITM döntési köréből oda vezetett, hogy Palkovics László miniszter beadta a lemondását, amit a miniszterelnök visszautasított - írja belső forrásokra hivatkozva a 444.hu.

Palkovicsot 2018-ban tette Orbán az újonnan alakult Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) élére. Az előző ciklusban szétkapkodott fejlesztési tárca romjaira épített ITM komoly feladatokat kapott: több stratégiai jelentőségű infrastrukturális beruházás, az energiastratégia, és az uniós fejlesztési források elosztásának felügyelete is ide került.

A döntésben állítólag komoly szerepet játszott az is, hogy az egyetemi tulajdonosi szerkezet átalakítását Palkovics végigcsinálta, azonban az új vezetők kiválasztásába már csekély beleszólása volt.

Ugyancsak növelte a miniszter elégedetlenségét, hogy több hozzá közel álló, általa kinevezett embereket menesztettek az ITM-ből.

A 444-nek nyilatkozó források szerint az erőpontok, és leginkább az eddig az ITM által kezelt pénzek átcsoportosításával már a 2022-es választásokra készül Orbán, aminek a kezelését nem akarja Palkovicsnál hagyni, lévén ő nem pártpolitikus.