Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy 38 éves spanyol férfi az egyik bika szarvától szenvedett szúrt combnyaki sérülést, amely azonban nem súlyos. Az orvosok szerint komolyabb a sérülése annak a 40 éves, szintén spanyol futónak, aki nyílt lábszártörést szenvedett. Rajtuk kívül még három embert láttak el a kórházban ficammal, zúzódásokkal. Sérüléseik eséstől keletkeztek, de volt, aki a földre került és a bika rátaposott.

Az idei San Fermín-ünnepség első bikafuttatásán a salamancai Puerto de San Lorenzo tenyészet 565 és 630 kiló közötti bikái vettek részt. A futamot nehezítette a kora reggeli eső, így a belváros macskakövei nagyon síkosak voltak, a futók és a bikák is meg-megcsúsztak rajta.

A karámtól az arénába vezető 850 méteres távot 2 perc 37 másodperc alatt tették meg. Az útvonalat már napokkal korábban robosztus gerendákból álló duplasoros fakerítésekkel zárták le.

A futás alatt a külső kerítéssor tetejére bámészkodó tömeg kapaszkodott fel. Megteltek az erkélyek, balkonok is közönséggel, akik közül többen belépődíjat is fizettek a lakások tulajdonosainak azért, hogy "páholyból" figyelhessék az eseményt.

A város védőszentjének ünnepén összesen nyolc egymást követő reggelen rendeznek bikafuttatást.

Képünk forrása: AFP Photo/Ander GILLENEA