Panaszkodnak a Tescóra - átverés a vád

A Tesco dolgozóinak egy része arra panaszkodik, hogy nem kapta meg teljes decemberi járandóságát. Átlag 15-20 ezer forintos elmaradásról szólnak a hírek. A cég szerint mindenki megkapta az elszámolását, amely alapján panaszt tehet.
Napi.hu, 2017. január 11. szerda, 08:49
Fotó: Napi.hu

A Tesco áruházlánc dolgozóinak egy része arra panaszkodik, hogy nem kapta meg a decemberi túlórái és a nagy forgalom miatt szükségessé vált egyéb pluszmunkái utáni járandóságát - írja a kormány közeli Magyar Idők. Átlagosan 15-20 ezer forintos elmaradásról lehet szó.

A napilap több tucat dolgozóra hivatkozik, akik a szerkesztőségnél panaszolták be munkaadójukat. A tőlük származó információk szerint van olyan pénztáros, aki úgy gondolja, hogy 40 ezer forinttal kapott kevesebbet annál, ami jár.

A Kereskedelmi Dolgozók Szakszervezete szerint a munkavállalók a munkaadójuknak, az érdekvédelmi szervezeteknek és a munkaügyi hivatalnak jelezhetik gondjaikat. A cég azt állítja, hogy a munkabérjegyzéket, ami az elszámolás alapja, mindenkinek elérhetővé tették. Erre alapozva a belső csatornákon bárki jelezheti, kifogásait.

HOZZÁSZÓLÁSOK