Pánik Prágában: robbanás a belvárosban, többen a romok alatt

Erős robbanás következtében részlegesen beomlott hétfőn egy épület belseje Prága belvárosában, és a törmelékek valószínűleg több embert maguk alá temettek, több tucatnyian megsérültek - közölték a hatóságok.
Inforádió, MTI, 2013. április 29. hétfő, 15:26
Fotó: Napi.hu

A rendőrség szóvivője valószínűnek nevezte, hogy gázrobbanás történt, és hogy az épületben feltehetőleg 15 ember tartózkodott a tragédia időpontjában.

Egy tűzoltó szóvivő szerint halálos áldozat nincs. A sérültek száma elérheti az 55 is, 40 sérültet kórházba kellett szállítani, és közülük négynek súlyos az állapota. Sokakat üvegszilánk sebesített meg.

A robbanás pánikot keltett a környéken, sokan azt gondolták először, hogy terrorcselekmény történt. A helyszínen terrorelhárító rendőröket is látni lehetett.

Több ember a helyszín közelében elmondta, hogy gázszagot érez - jelentette a cseh média.

Az épületben van a Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) irodája és egy művészeti galéria. A környező épületek ablakai is betörtek. Ezekből az épületekből a bent tartózkodókat - körülbelül 220 embert - evakuáltak. A beomlott épület melletti utcaszakaszokat törmelék borítja. A környéket kordonnal zárták körbe. A helyszín nagyon közel van a Nemzeti Színház épületéhez.

HOZZÁSZÓLÁSOK