Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Haríri család tulajdonában lévő Future TV libanoni televízió beszámolója szerint a politikus megérkezett Párizsba, és ezt az értesülést megerősítette egy, a libanoni politikushoz közeli forrás is - írja az Index.

Haríri november 4-én Szaúd-Arábiából közvetített tévéadásban jelentette be, hogy leköszön tisztségéről, mert félti az életét, illetve mert - szavai szerint - Irán és a Hezbollah radikális síita szervezet rátette kezét az országára.

Libanoni kormánykörökben ezután az a hír terjedt el, hogy Harírit a szaúdi hatóságok kényszerítették lemondásra és házi őrizetbe helyezték. A hírek hatására az elnök a Twitteren próbálta eloszlatni az aggodalmakat:

"A tartózkodásommal, távozásommal, és a családom körülményeivel kapcsolatos minden hír pletyka" - idézte Hariri meglehetősen enigmatikus üzenetét az Abc.net.au az Index szerint.

Franciaország közvetíteni próbál Libanon ügyében, ezért Macron elnök a múlt héten váratlan látogatást tett Rijádban. Ennek során egyeztetett Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökössel és a libanoni politikussal, majd családjával együtt meghívta őt Franciaországba.

(Fotó: AFP PHOTO/GEOFFROY VAN DER HASSELT)

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Geneva; color: #000000}