Példát mutatnak a lengyelek

A lengyel miniszterelnök teljesíteni akarja azt az ígéretét, miszerint tartalommal töltik meg a lengyel polgárok közötti szolidaritás elvét.
Barabás Júlia, 2018. április 23. hétfő, 14:14
Fotó: Shutterstock

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök bejelentette, hogy a pénzügyi tárca 14 nap alatt igyekszik kidolgozni azt a javaslatot, amely a leginkább rászorulóknak segítene - adta  hírül a Business Insider Polska. Korábban arról beszélt a Szejm épületében megjelent fogyatékosoknak és gondozóiknak, hogy különleges alapot hoznak létre a fogyatékosoknak, amelyet a legjobban keresők megadóztatásából erősítenek meg.

A kormányfő szerint a társadalom nagy többsége arra a kérdésre, hogy a szolidaritás csak jelszó-e, nemmel felel. Az új közterhet az új évtől vezetnék be

Az emberek azt akarják, hogy az ország vezetői vegyék komolyan a generációk, illetve a kis települések és a nagyvárosok közti különbségek kiegyenlítésének ügy. Az adórendszert alakítsák úgy, hogy a lehető legigazságosabb legyen.

Morawiecki elmondta, hogy a szolidaritási adót csak azok fogják megérezni, akik az országban a legjobban keresőknél is több jövedelemmel rendelkeznek fél százalékkal.

A fotó forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ghanima, 2018.04.23 15:43

Ezt a lengyel megoldást a szégyentelen, becstelen, korrupt, hazug, tolvaj magyar fideszes kormányzás egészen biztos, hogy nem fogja követni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2018.04.23 15:19

A lengyel politikus pont az a hazug mint a magyar.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html