Példát mutatnak a lengyelek a patriotizmusra

A lengyelek majdnem háromnegyede hazai terméket vesz le a boltok polcáról amikor vodkát vásárol, amit az ország egyik leggazdagabb embere is ki akar használni. Saját nevét viselő vodkafajtával lépett piacra.
Barabás Júlia, 2018. január 29. hétfő, 06:20
Fotó: Pixabay

Zbigniew Komorowski, a Lengyel Parasztpárt (PSL) volt képviselője, az egyik leggazdagabb lengyel belépett az alkoholágazatba is - adta hírül a Rzeczpospolita. Gyárát a BZK-csoporton belül építette fel. A vállalat termelési igazgatója, Wojciech Surowiecki úgy véli, akármilyen zsúfolt is az égetett szeszes italok piaca, van még hely új szereplőknek is.

Komorowski számíthat a lengyel vásárlók patriotizmusára, amely ezen a területen markánsan érzékelhető. Az Open Research tavalyi vizsgálata szerint tíz vevőből heten hazai terméket vesznek le a boltok polcairól, amikor vodkát vásárolnak.

Az új termék neve a tulajdonos imázsára épít: a vásároló Komorowski szenátor organikus vodkáját viheti haza, ha úgy gondolja, hogy ezzel jól jár. A milliárdos egyébként más vállalkozásaival összefüggésben valószínűleg jó a kapcsolatokat épített ki a kereskedelmi hálózatokkal.

A lengyel alkoholpiac értéke 33 milliárd zlotyt (2,5 ezer milliárd forint). Az ágazat értékesítése 2016 októberétől 2017 szeptemberéig éves szinten 0,14 százalékkal növekedett. A vodka határozottan a legnagyobb szereplő a szeszes italok piacán, eladásai az égetett szeszes italok között évi 1,9 százalékos tempóban nőnek. Csökken az olcsóbb vodkák népszerűsége a jobb minőségűek javára. Az utóbbi terület nyit utat az újítások előtt: meg lehet próbálkozni új ízek bevezetésével, tesztelve, melyik lesz ezek közül népszerű.

A fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gmihaly621, 2018.01.29 08:17

És lehet, hogy ott a tisztességes termelőket nem nyomják le a csalók?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html