Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A G20 élére kerülő Szaúd-Arábia célja az, hogy a következő hónapokban olyan feltételeket teremtsen, amelyeknek köszönhetően minden ember dolgozhat és sikert érhet el, különös tekintettel a nőkre és a fiatalokra - közölte Rijád.

A sivatagi királyság emellett az éghajlat védelmét, a víz- és élelmiszerellátás biztosítását, valamint a technológiai fejlesztést is felvette napirendjére - írta az MTI.

Szaúd-Arábia azok közé az országok közé tartozik, amelyek a legszigorúbban korlátozzák a nők jogait, legyen szó öltözködési előírásokról vagy a döntési szabadságról. Emellett több nőjogi aktivistát vetettek börtönbe az elmúlt években.

Szaúd-Arábia Japánt váltotta a világ vezető gazdasági hatalmait és az Európai Uniót tömörítő G20 élén. A csoport országai adják a világ lakosságának kétharmadát és a gazdasági teljesítmény 85 százalékát.

A vahhábita királyság bírálatok kereszttüzében áll Dzsamál Hasogdzsi kormánykritikus újságíró meggyilkolása és a jemeni konfliktusban játszott szerepe miatt, és elnökségének sikerét sokan kétségbe vonják. Mohamed bin Szalmán koronaherceg konkrét lépéseket ígért annak érdekében, hogy a G20 felkészülhessen a jövő kihívásaira.

Az Ázsia, Afrika és Európa között elhelyezkedő Szaúd-Arábia földrajzi helyzetének köszönhetően különleges szerepet tölt be. Ez egy rendkívüli lehetőség, hogy konszenzusra jussunk nemzetközi kérdésekben - véli a trónörökös.

A G20 következő csúcstalálkozójára 2020. november 21-én és 22-én kerül sor Rijádban. Ez lesz az első alkalom, hogy a diplomáciai eseményt az arab világban rendezik meg.