Pénzügyi stabilitást szorgalmaz a KPMG elnöke

A gazdaság stabilizálásához és a lassú, de tartós kilábaláshoz a kormányoknak világszerte elsősorban a pénzügyi stabilitás megőrzésére kell koncentrálniuk - véli a KPMG International elnöke.
NAPI, 2009. szeptember 23. szerda, 17:32
Fotó:

Tim Flynn mindezt Bajnai Gordon miniszterelnöknek mondta abból az alkalomból, hogy a KPMG nemzetközi vezérkara Budapesten tartotta négynapos tanácskozását - írja az MTI.

A KPMG igazgatóságának és szakmai bizottságainak első budapesti tanácskozán a társaság legfontosabb stratégiai és operatív feladatairól esett szó.
A pénzügyi stabilitás megőrzésének fontossága mellett Tim Flynn egyetértett a magyar miniszterelnökkel abban is, hogy a transzparencia javítására, az infláció kézben tartására és a versenyképesség erősítésére van szükség a válságból való tartós kilábaláshoz.

A pénzügyi és gazdasági válság kirobbanásának okairól szólva Tim Flynn a budapesti amerikai kereskedelmi kamara (AmCham) rendezvényén kifejtette: a kockázatkezelési és ellenőrzési mechanizmusok nem működtek megfelelően, mindez bizalomvesztést okozott a pénzintézetek iránt és azok egymás közti kapcsolataiban egyaránt, ami végül a hitelpiac befagyásához vezetett. Flynn szerint a világgazdaság talpra állításának kulcsa a pénzügyi rendszerekbe és intézményekbe, a szabályozó szervezetekbe és általában az üzleti életbe vetett bizalom visszaállításában rejlik.

HOZZÁSZÓLÁSOK