Hosszú Katinka beperelte a nemzetközi úszószövetséget

Hosszú Katinka, Andrew Michael és Tom Shields, három úszó beperelte a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezetet, a FINA-t a lefújt torinói Energy for Swim 2018 torna miatt – adta hírül a swimmingworldmagazine.com nevű portálra hivatkozva a Nemzeti Sport.
Szepesi Anita, 2018. december 8. szombat, 15:17
Fotó: AFP

Az Olasz Úszószövetség későn adta le a papírokat a FINA felé, így az nem ismerte el a tornát, és szankcióval fenyegette meg azokat a sportolókat, akik mégis elindulnak a versenyen. Hosszú Katinka mellett Cseh László is tervezte az indulást - írja a portál.

Az úszók két kaliforniai ügyvédi irodához fordultak, amiért szerintük a FINA megsértette az amerikai trösztellenes szabályokat. Egy 2017-es esetet hoztak fel, amiben az Európai Bizottság végül a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség ellen döntött, miszerint a szervezet nem akadályozhatja meg, hogy a sportolók egy, a nemzetközi szövetség által nem engedélyezett versenyen indulhassanak - derül ki az Index cikkéből.

Hosszúékkal egy időben, de tőlük függetlenül az International Swimming League is pert indított a FINA ellen a decemberi torna miatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK