Piros-fehébe öltözik az Amazon

Az Amazon, amely logisztikai központokkal hét éve jelen van Lengyelországban és sok ezer embert foglalkoztat, azt tervezi, hogy elindítja az Amazon.pl kiskereskedelmi portált.
Barabás Júlia, 2021. január 29. péntek, 06:21
Fotó: Shutterstock

Az amerikai Amazon internetes kereskedelmi lánc bejelentette, hogy megindítja Lengyelországban az Amazon.pl portált, a pontos dátumot azonban egyelőre nem adták meg - írta a Rzeczpospolita. Ez azt mutatja, hogy a vállalat kellően nagynak tartja a lengyel piacot ahhoz, hogy rentábilisan működhessen. Azok, akik értékesíteni akarják portékáikat az Amazon közvetítésével már regisztrálhatnak, illetve bejegyeztethetik a számlájukat.

Az még nem derült ki, milyen fizetési módot, illetve szállítást ajánl majd a lengyeleknek az Amazon, de döntése hatalmas változást fog hozni a piacon, főleg más platformok aggódhatnak, mint például az Allegro. A cégnél eladott termékek több, mint 50 százaléka külső partnerektől származik, ezért a nyitás a lengyel vállalkozóknak azt jelenti, hogy több mint 300 millió Amazon-vásárlókhoz juthatnak el a termékeiket az egész világon. Az Amazon összesen 1,7 millió kis- és közepes cégnek vállal közvetítői közreműködést, amelyek közül több mint 200 ezer forgalma meghaladta a 100 ezer dollárt 2019-ben.

Az Amazon 2014 óta üzemeltet logisztikai bázisokat Lengyelországban, több mint 18 ezer állandó munkahelyet teremtve kilenc logisztikai központban. Az idei évben, azaz 2021-ben beindul a 10. központ, 1000 új alkalmazottal.

HOZZÁSZÓLÁSOK