Olyan drága lett a lengyel kenyér, hogy sokan lemondanak róla

Lengyelországban meredeken nő a kenyér ára, ami azzal jár, hogy egyes vendéglátó helyek lemondanak a pékárukról.
Barabás Júlia, 2018. szeptember 23. vasárnap, 16:39
Fotó: Pixabay

Lengyelországban a kenyér átlagos ára ma 3,44 zloty, de ez nem egy kilót jelent, hanem egy úgynevezett cipót, amely általában félkilós, így egy kiló ára eléri a négy zlotyt, szemben az egy évvel ezelőtti három zlotyval - írta a money.pl.

Néhány üzletlánc ennél olcsóbban adja az asztalra valót, de ez csak reklámfogás. Az áremelés végét nem látni - mondja a pékszövetség elnöke. Vannak olyan pékségek, amelyek szeptemberben értesítették ügyfeleiket, hogy a következő szállítmány drágább lesz. Válaszul több helyen lemondták a rendelést: például vannak olyan kávéházak, ahol zsömlét is lehetett eddig kapni, ám ennek vége.

Egy év alatt összesen 30 százalékkal drágult a kenyér. Az egyik ok az alapanyagárak emelkedése, de sokat számít az energiaár, a gáz, a benzin drágulása is.

A fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

magiandras, 2018.09.24 01:42

Magyarországon meg ugye máshogy matekozunk még mindig (és mindenben)? Ha fél kiló 3,44, akkor az egy kiló meg eléri a 4 - et? Hát nem különös? Amúgy a 75 forintos zloty árfolyam mellett hadd ne fakadjak már sírva ha 4 zloty = 300 forint egy kiló kenyér ára a lengyeleknél. Nálunk is van 275 egy normál coop boltban a "nem reklám" 1 kilós kenyér. Félkilósba is van 200 forint felett, ha esetleg nem tünt volna fel eddig... Aki meg nem hajlandó fél órai munkabérét oda adni egy kiló kenyérért - az most haljon éhen kenyér nélkül?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

furfi, 2018.09.23 17:33

Lassan nálunk is bekövetkezik ez, de ebben az országban a 2/3-ad milliomos, a többi meg ne zabáljon annyit....ugye ???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html