Porosenko: Kijev készen áll az országos hadiállapot bevezetésére

A kijevi vezetés készen áll arra, hogy hadiállapotot vezessen be Ukrajna egész területén, ha tovább romlik a helyzet a keleti országrészben - jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök szerdán, a kormány kibővített ülésén, amelyre a megyei állami adminisztrációk vezetőit is meghívták.
Inforádió, 2015. február 11. szerda, 15:45
Fotó: Reuters

"Én, a kormány és a parlament készen állunk arra, hogy döntést hozzunk a hadiállapot bevezetéséről Ukrajna egész területén. Semmilyen esetben sem fogok késlekedni ezzel a döntéssel, ha az agresszor felelőtlen tettei a konfliktus további komoly eszkalálódásához vezetnek" - fogalmazott az államfő. A hadiállapot idegen hatalom fegyveres támadásának közvetlen veszélye (háborús veszély) esetén kihirdetett állapot. Országonként változó rendelkezésekkel jár, jellemzője, hogy korlátozza az állampolgárok, a kereskedelmi vállalatok bizonyos szabadságjogait, a szabad mozgást, szükség esetén a sajtószabadságot, járhat a határok lezárásával, beutazási tilalommal.

Az ülésen kijelentette azt is, hogy Ukrajna és az Európai Unió egységes álláspontot fog képviselni az úgynevezett "normandiai négyek" minszki, szerda délután kezdődő csúcstalálkozóján. Kiemelte, hogy ennek kulcsfontosságú eleme a feltétel nélküli kelet-ukrajnai tűzszünet követelése.

Szavai szerint lehet, hogy a mai dátum az egyik legfontosabb lesz Ukrajna történelmében. Biztosított afelől, hogy Ukrajna békét akar.

"Békét akarunk, Ukrajnában akarunk élni, Ukrajna egységét, a rend helyreállítását, az agresszió megfékezését akarjuk, és azt, hogy a megszálló csapatok hagyják el Ukrajna területét" - hangoztatta Porosenko.

Kiemelte ugyanakkor, hogy Ukrajnának a helyzet kétféle alakulására egyaránt fel kell készülnie: a békére és az önvédelemre. "Ha meg kell védeni a földünket, akkor ezt az utolsó emberig megtesszük" - jelentette ki, hozzátéve, hogy maximális erőfeszítéseket kell tenni a hadsereg ellátására az ország hatékony védelmének biztosítása érdekében.

Ismételten leszögezte, hogy a decentralizációnak, azaz a régiók önigazgatási joga kiterjesztésének - amelyen jelenleg a kijevi vezetés munkálkodik - semmi köze a föderalizációhoz, Ukrajna nem válik szövetségi állammá, hanem egységes marad, mert ezt akarja az ukrán állampolgárok túlnyomó többsége, több kint 85 százaléka.

Kijelentette, hogy a föderalizáció eszméjét Ukrajna keleti szomszédra igyekszik exportálni Ukrajnába. Szavai szerint ironikus módon ebben az országban igen erősen központosított a hatalom, a föderális berendezkedés pedig "csak papíron létezik". "Kész vagyok a területei közösségeknek jogokat biztosító bármilyen mechanizmust átvenni az Oroszországi Föderációtól, de mielőtt mást kiokítanak, nézzenek magukra" - jegyezte meg Porosenko.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2015.02.12 18:03

Ezis egy hülye segg politikus. És az jó lesz nektek? Háborúból majd meggazdagodtok, felemelkedtek? Nem inkább dolgozni kellene?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lauda, 2015.02.12 07:56

Igen Ö készen áll!!!

De a több 10000 fiatal még nem áll készen a halálra!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mecsabesz, 2015.02.11 23:07

http://jezusuzenete.hu/2015-februar-8-szentsegimadason-jezus/

"Gyermekeim! A bűnök már az égbe kiáltanak. Ne csodálkozzatok azon, amik most történnek. A természeti csapásokat, a háborúkat az emberek bűnei vonzzák le a világra. Édesanyám Fatimában ezt mondta: ?Ha nem tér meg a világ, egy még szörnyűbb háború fog kitörni.? Sajnos ez bekövetkezett. A világ még rosszabb lett, még mélyebbre süllyedtek a bűn mocsarában. Ezért ki fog törni a harmadik világháború, ami még pusztítóbb lesz, mint az első kettő együttvéve. A fejlett technika, amely a nagy kényelmet hozta, fogja a legtöbb életet kioltani. Egyedüli menedéketek az Én irgalmas Szívem. Én Mindenható vagyok. Én el tudlak rejteni benneteket a legmodernebb fegyverek elől is. Higgyetek Bennem mindenekfölött! Bizalmatok mértékében kapjátok Tőlem a kegyelmet. Én veletek vagyok minden nap a világ végezetéig. - See more at: http://jezusuzenete.hu/2015-februar-8-szentsegimadason-jezus/#sthash.JZEstjr9.dpuf"
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Pluralista, 2015.02.11 23:04

Csak annyit ehhez, hogy Porosenko az oroszok támogatásával, pontosabban jóváhagyásával lett Ukrajna elnöke, akit érdekel olvassa vissza a hireket aból az időből.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mecsabesz, 2015.02.11 23:04

https://www.youtube.com/watch?v=CGX0IzXEbo0

? Jó napot, Jevgenyij Alekszejevics, köszönjük, hogy válaszol kérdéseinkre.

? Üdvözlöm!

? Kérem kommentálja, amit Putyin úr két napja mondott, amikor az ukrán hadsereget a NATO idegenlégiójának nevezte, és hogy ez feljogosít bennünket atomfegyverek bevetésére az agresszor-államok ellen.

? Mit ért pontosan ez alatt?

? Azt hangsúlyozta, hogy a NATO országok agressziót követtek el Ukrajna ellen. Óva intett, hogy ha erről a területről Oroszország ellen is agresszióra kerül sor, azt nem ukrán agressziónak, hanem NATO agressziónak tekintjük. Ezzel az orosz védelmi doktrína szerint az atomrakéták céljait is kijelölte. Nem Kijev hajt végre támadást, tehát az atomrakétákat sem Kijevre kellene irányítani védelmi intézkedésként, hanem mindazon országokra, amelyek az agressziót elkövetik.
És ezek a NATO tagállamok. Óva intette a NATO tagállamokat, hogy egy Oroszország elleni ukrán területről indított támadás estén az orosz védelmi doktrína megengedi atomfegyverek bevetését ezen országok ellen. Nem Kijev vagy Harkov ellen, ahogy gondolják.
Azt szeretnék, hogy orosz az oroszt semmisítse meg, ők pedig ? minden szép és jó ? bevonulnak a kiürült területeinkre. Nem fog sikerülni. WASHINGTON ÉS BERLIN LENNE ELHAMVASZTVA.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html