Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Portugáliához tartozó sziget északi részén súlyos áradásokkal érkezett a karácsony. Több tucat ember kellett kitelepíteni otthonából, és legalább egy épület összedőlt, volt ahol egy sziklafal omlott le. A hatóságok egyelőre nem tudnak áldozatokról, vagy eltűntekről. Egy helyi tűzoltó az autójából videózta, ahogy egy megáradt folyó vize elönti az utat és elárasztja a közeli temetőt - írja az Euronews.

Az árvíz főként az északi partvonal mélyebben fekvő területeit fenyegeti Madeirán. Itt az Observador helyi lap beszámolója szerint legalább 27 családot kellett kitelepíteni, átköltöztetni rokonokhoz és barátokhoz, mert volt olyan ház, ami két méterrel került a víz alá.

"Az emberek féltek, ezért mindent megtettünk, hogy biztonságos helyre kerüljenek. A helyi hatóságokkal és önkormányzatokkal együtt működve arra készülünk, hogy további emberek átköltöztetésére lehet szükség - nyilatkozta az Observadornak Miguel Freitas, a helyi mentések irányítója, aki emlékeztett, hogy a mostaninál súlyosabb viharok voltak 1981-ben és 2010-ben is ugyanebben az időszakban.