Pozitív fordulat jön a Fehér Házban

A Politico értesülése szerint John Kelly, a Fehér Ház kabinetfőnöke az ellenőrzése alá vonta a Donald Trump amerikai elnök elé kerülő információkat.
Szász Péter, 2017. augusztus 24. csütörtök, 21:23
Fotó: MTI/AP

A lap két feljegyzés birtokába jutott. Ezeket a kabinetfőnök küldte a kormányzat tagjainak és a Fehér Házban dolgozó munkatársaknak a héten, jelezve nekik, hogy az elnökhöz kerülő valamennyi információnak rajta keresztül kell eljutnia Donald Trumphoz.

E döntésével - a lap értékelése szerint - John Kelly olyan rendszert épít ki, amely korlátok közé szorítja a munkatársak közötti belső versengést és vitákat, és ő dönt majd arról, hogy mi kerül az elnök íróasztalára. Ez lényegében megfelel a Fehér Házban szokásos döntéshozatali mechanizmusnak.

A Politico információi szerint a kabinetfőnök a múlt héten jelentette be döntését a munkatársaknak, majd ezen a héten két feljegyzésben rögzítette, hogy minden külső és belső politikai dokumentumot, emlékeztetőt, jelentést, sőt még újságcikket és sajtóinformációt is, tilos az elnök elé terjeszteni anélkül, hogy ő látta volna.

A lap a Fehér Ház meg nem nevezett munkatársaira hivatkozva azt írja: az elnöki hivatalban arra számítanak, hogy a politikai döntéshozatal lelassul, az elnöki rendeleteket például - a korábbiakkal ellentétben - nem napokon, hanem heteken belül adják majd ki, miután alaposan átvizsgálták és megvitatták a Fehér Ház jogi tanácsadói is.

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője leszögezte: "Kelly tábornok olyan folyamatot alakít ki, amely biztosítja, hogy az elnöknek megfelelő információk és elemzések álljanak rendelkezésére a döntésekhez".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.08.24 23:15

Információszűrés, cenzúra... Ez aztán a jó hír a liberálmédia számára! De miért nézik hülyének, a választókon kívül, az amerikai elnököt is? Megszokás?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html