Pozitív képet fest a Bézs könyv

Az amerikai gazdaság 2013 végén is folytatta menetelését - derül ki a Fed által kiadott Bézs Könyvből. A jelentés szerint a körzetek többségében nem változtak a kilátások, egyes esetekben viszont az átlagosnál optimistább a jegybank. A befektetők számára ez az hír megerősítésül szolgálhat, hiszen az derült ki, hogy a kilábalás folytatódott és a kilátások alapvetően pozitívak - írja a Reuters.
portfolio.hu, Napi.hu, 2014. január 15. szerda, 21:06
Fotó: Napi.hu

A Fed által kiadott Bézs Könyv szerint az amerikai gazdaság mérsékelt, ugyanakkor egyenletes ütemben növekedett tavaly november-decemberben, az ország bizonyos régióiban ezt meghaladóan várhatóan egyes régiókban a növekedés gyorsulni is fog. A regionális bankok gazdasági értékeléséből az derül ki, hogy a legtöbb körzetben pozitívan tekintenek a jövőbe, sőt egyes esetekben a kilátások nagyobb mértékben javultak.

A Fed a mostani kiadványában az elemzés a január 6-áig beérkezett adatok alapján történt meg, amelyek szerint az amerikai gazdaság nem vesztette el a lendületét, bár a korábban ismertekhez képest nagyobb pozitív irányú változás sem következett be, de a lakossági költések magasabbak voltak, a feldolgozóipar folytatta a bővülést és az ingatlanpiac is javulást mutat, bár egyes körzetekben a lakásértékesítések, valamint a lakóingatlan-építkezések lelassulásáról vagy csökkenéséről adtak számot.

A 12 körzet kétharmadánál a válaszok szerint emelkedett a munkaerőfelvételi aktivitás, a bér és árnyomás pedig korlátozott maradt. A szolgáltató szektorban néhány vállalat az értékesítési áraik emelését tervezik a közeljövőben.

HOZZÁSZÓLÁSOK