Putyin elárulta, miért halnak meg többen koronabetegségben

Vlagyimir Putyin orosz államfő vállalkozóknak tartott beszédet, amiből kiderült, hogy van olyan szakértői csapata, amely megfelelő információkkal látja el, például arról is, mért nőtt az elmúlt napokban Oroszországban a koronavírus-betegségben elhunytak száma.
Komócsin Sándor, 2020. október 22. csütörtök, 16:46
Fotó: Bloomberg

Az oroszországi koronavírus-információs központ megerősítette, hogy az országban 25 242-en vesztették életüket eddig koronavírus-betegségben. Ezt megelőzően azt is nyilvánosságra hozták, hogy az október 21-et megelőző 15 napból tízben több mint 200-an haltak meg a pandémia miatt. Ez komoly romlást mutat, ha összehasonlítjuk a március és október eleje között gyűjtött adatokkal, amelyekből az derül ki, hogy ebben a több mint hét hónapban csak háromszor lépte át a 200-at a napi halálozási mutató.

Vlagyimit Putyin államfő vállalkozók előtt tartott beszédében elismerte, hogy sajnálatos módon tavaszhoz képest romlott a halálozási statisztika - tudósított a Moscow times. Hozzátette azonban ehhez, hogy a szakértők szerint ebben az is szerepet játszik, hogy a korábbinál pontosabban felismerik a halálokokat és rigorózusabban elemzik az egyes megbetegedéseket.

Oroszországban csak október 20-án 290-en haltak meg koronavírus-betegségben, miután egy nappal korábban 317 halálesetet jegyeztek fel. A legtöbben, 66-an Moszkvában vesztették életüket a betegség miatt két egymás követő napon. A hivatalos havi statisztikai adatok szerint április és augusztus között Oroszországban 4,6 százalék volt a koronavírus-fertőzöttek halálozási rátája, szemben a világátlag 3-4 százalékkal.

A teljes halálozás közel felével csökkent a tavasz óta, és végül is ez az igazi jelzőszáma annak, hogyan működik az állami egészségügyi rendszer - mondta Putyin. Nem ilyen optimista Alekszej Raksa demográfiai szakértő, aki szerint a hivatalos napi halálozási adatot valójában hárommal kell megszorozni. Nem vet jó fényt az orosz egészségügyi ellátásra egy másik hír, miszerint a rosztovi régióban 13 beteg halt meg azért, mert az egyik kórházban kifogytak az oxigén-utánpótlásból.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

semmihatalmatsenkinek, 2020.10.22 17:39

Sándor!

Nem unalmas még ez az Oroszország és kiemelten Putyin fikázás?
Erről a cikkről annyit, hogy Oroszországban a COVID halálozás 171 fő / 1 millió lakos, ezzel szemben az istenített USA-ban 686 fő / 1 millió lakos, és a tények ugye makacs dolgok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html