Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Egyedülálló fölényt és harcképesség-növelést fogunk elérni a digitális csúcstechnológiák, a világon egyedülálló hiperszonikus csapásmérő rendszerek, a pilóta nélküli tengeralatti szerkezetek, a védelem leghatékonyabb eszközeinek széles körű bevezetésével" - mondta Putyin.

Az orosz védelmi minisztérium vasárnap közölte, hogy sikerrel közeledik a végéhez a Cirkon hiperszonikus haditengerészeti rakéta fejlesztése. A tárca szerint az Admiral Gorskov fregattról végrehajtott tesztindítások igazolták a rakéta hatótávolságára és találati pontosságára vonatkozó "egyedülálló" taktikai és műszaki tulajdonságait, valamint azt, hogy hiperszonikus sebességgel repül.

Putyin az orosz parlament két háza előtt tavaly februárban elmondott beszédében azt állította, hogy a hangsebesség mintegy kilencszeresét elérő Cirkon több mint ezer kilométeres hatósugárban képes szárazföldi és vízfeszíni célok megsemmisítésére. Ilyen rakétákkal Jaszeny-M és Husky típusú tengeralattjárókat és felszíni hajókat terveznek felszerelni az orosz haditengerészetnél.