Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vlagyimir Putyin államfő örömmel könyvelheti el, hogy eredményre vezettek azok a diplomáciai erőfeszítések, amelyekkel fel akarták törni a Krím félsziget köré épült diplomáciai embargót - derült ki a Moscow Times beszámolójából. Hamarosan megnyílik az első diplomáciai misszió a területen azóta, hogy a moszkvai vezetés irányításával 2014-ben elszakították a félszigetet Ukrajnától.

A Krímben Nicaragua, egy icipici közép-amerikai állam nyit konzulátust, amelyet tiszteletbeli konzulként Oleg Belavencev orosz haditengerészeti tiszt fog vezetni.Belavencev azok közé tartozik, akik a szankciók részeként nem kaphatnak vízumot a nyugati országokba való beutazáshoz, megbízatását a nicaraguai kormánytól a nyáron kapta.

Ukrajna természetesen azt követeli a közép-amerikai országtól, hogy vonja vissza a konzulátus létesítését, és a kijevi kormány megbízta az ország biztonsági szolgálatát, hogy találjon célzott szankciókat válaszlépésként.

A nemzetközi közösség illegálisnak tekinti a Krím elcsatolását Ukrajnától, miután Oroszország a Szovjetunió szétesése után a budapesti szerződésben garantálta szomszédja területi egységét. Az EU és az USA válaszul szankciókat léptetett életbe Oroszországgal szemben, amelyek azóta is érvényben vannak. Moszkva álláspontja szerint pusztán annyi történt, hogy a félsziget visszatért történelmi hazájába.