Putyin-látogatás: részleteket árult el Szíjjártó Péter

Magyarország és Oroszország számára is fontos a keresztény kultúra védelme - emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A politikus egy nagyon fontos ipari együttműködésről is szót ejtett.
K. Kiss Gergely, 2019. november 3. vasárnap, 14:26
Fotó: MTI/KKM

Szijjártó Péter kifejtette: Oroszországgal egy nagyon komoly, feszítő jellegű nemzetközi, politikai kérdésben sikerült együttműködést kialakítani, a keresztény közösségek védelmére. Magyarország és Oroszország egyaránt jelentős erőforrásokat mozgósít a keresztény kultúra és közösségek megvédése érdekében - idézi az MTI.

Most a két ország megállapodott arról, hogy Szíriában közösen építenek újjá egy kolostort, továbbá, hogy egy város kenyérellátását biztonságosan lehetővé tévő nagy péküzem felépítését is közösen finanszírozzák - említett példákat.

Azt is elmondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök e heti budapesti látogatásán nagyon fontos ipari együttműködési megállapodásokat kötöttek. A magyar vasúti járműgyártás történetének legnagyobb külföldi megrendelését sikerült megszerezni. Magyar-orosz ipari együttműködés keretében 1300 vasúti kocsit fognak szállítani Egyiptomba. A megbízás értéke több mint egymilliárd dollár.

A miniszter elmondta: arról is megállapodás született, hogy a Mahart szárnyashajó állományát felújítják, modernizálják, szintén orosz ipari együttműködés keretében.

Szijjártó Péter kiemelte: amikor Oroszország vezetőivel tárgyalnak, egyértelmű, hogy az energetikai kérdések uralják a napirendet. Úgy fogalmazott, most "kényelmes a helyzetünk", hiszen olyan még soha nem volt Magyarország történetében, hogy az országban található gáztározók szinte teljesen fel vannak töltve. Így már a jövő télre vonatkozóan folytatnak tárgyalásokat - tette hozzá.

Sikerült megkötni azokat a szükséges megállapodásokat is, amelyek nyomán a Richter - a legnagyobb magyar gyógyszergyártó vállalat - újabb piaci sikereket érhet el Moszkvában, ugyanis egy 15 millió dolláros beruházást hajt végre annak köszönhetően, hogy a vállalat egyik legfontosabb terméke felkerült az orosz társadalombiztosítás által támogatott listára.

A miniszter beszámolt arról, hogy Magyarország újabb sikereket ér el élelmiszeripari, mezőgazdasági vállalatainak beruházásai nyomán is, a takarmánygyártás területén.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ilsi, 2019.11.04 07:13

Itt hagyhatná az egész sleppjét, autóit -úgyis jön megint...
OPEruszkikvissza ORSZÁGOS PECH ÉS BALEKSZÖVETSÉG (OpeBaSzö)
-Budapest konyec filma ? panaszkodott Putyinnak. -Sto gavarnyis? Bisztro zabra cirikk, mer ruszki medvegy letepni tekeid, hije vengri!
-Itt volt a török miniszter: török iskolát nyitottunk.
Itt volt Putyin: orosz iskolát nyitottunk.
Jön a kipcsak elnök ? jaj, ki is tud itt kipcsakul?
-Putyin látogatása igencsak nehéz probléma elé állította saját testőreit: Hogyan vigyázzanak a magyar testőrökre?
-Megvétózta a NATO közös nyilatkozatát. Majd megkérdezte, hát a következő nyilatkozat mikor lesz?
-Egyetlen ország sem választhatja meg a házszámát, mondta. Nemrég még Magyarország város a hegyen volt, ha ez így megy tovább...
-A legbiztosabb város Bp, amíg kormányon vagyunk.
Dehát nem jönnek a migránsok?
-Orbánt le kell váltani: Évek óta nem képes megállítani a migránsokat!
-Be akarja hozni a muzulmán törököket az EU-ba. -De Főnök, mi nem a keresztényeket toljuk? -De. Mindenszentek és karácsony előtt. Ramadankor meg az arabokat.
-Indiaiakat hozatott az építkezésre, akikre a jó magyarok rögtön rátámadtak. Egy fideszes: Mit csináltok? Ezek a jó migránsok!
-A szögesdrótot a szabadságért építettük, te stupid! mondta KovácsZ szóvivő a BBC-riporternek. -Abból a drótból, amit Ausztriánál lebontottak? kérdezte az újságíró.
-?Fel kell hagyni a képmutatással?, mondta Szíjjártó, továbbá ?beszélni kell arról, hogyan üldözik a keresztényeket?.
Igen, beszélni kell arról, hogyan üldöznek bennünket.
-Mi ez az őrülten szirénázó, száguldó fekete autó?
(A miniszterelnök lehagyja szavazóit.)
-A nyamikvarák hordavezérének hatalma bőkezűségén alapszik. Neki nincs semmije, de ő csinálja a nyílmérget.
A kínai, az orosz és az amerikai kémek találkoztak a Zserbóban, hogy elárverezzék Orbán telefonját.
-A Hadházy-tábla a világ tévéadóit igencsak megizzasztotta: hogyan fordítsák? A kísérletek ?a lófarok?-tól az ?egy nagyobb háziállat hasa alatt csüngő nyúlvány?-ig terjedtek.
-Hadházy 300 eFt büntetést kapott, mert feliratozta Orbán beszédét. Hát az mibe kerül, ha azt írom, hogy ? ? - kérdezte a képviselő.
-Állatorvos! Így szidalmazta az egyik fideszes Hadházyt. A mangalica viszont hízelgő lett, egy virtigli magyar legény így udvarol: ?Édes, cuki mangalicám!?
-Fidesz-újmagyar:
*elborkaizta
*smittelte
*elvesztette közpénz jellegét
*osztjónapot
*a fiúk a bányában
*nem ő vitte el, de nála van
-A kormány szerint 2030-ra utolérjük Ausztriát.
Jó, addig hibernálom magam.
-Itt állt: A kormány elrendelte, hogy mindenki hordjon magával egy dobozt és kövesse az azon megjelenő utasításokat. Friss hír a kormánytól: Nem szükséges. Már elküldtük a mikrorobotokat az ivóvízzel.
-Az európai bíróság 20 év letöltendőre ítélte Magyarországot. A szökés és elrejtőzés veszélye miatt lezáratta a határait.
-Bizalmatlan, elszigetelődött a közösségtől, depressziós, elhanyagolt állapotú ? mondja a rádió. Szerencsétlen hajléktalanok, gondoltam én, de nem! Egy kutyavédő beszélt!
-A budai kadarkakör felvételi vizsgáját az teszi le, aki háromszor hibátlanul elénekli: Jóbora-jóbora kadarka-kadarka - egy liter ledöntése után.
-Már évek óta keresem az intelligens lényeket a világűrben, de kiderült, a Földön sem találom őket.
-Mikor kezdik építeni Paks 2-t?
(Mindig egy év múlva, amikor kérdezik).
-Mennyire távolodik el a magyar az autójától az erdőben?
(90 méterre. Eddig látható a szemét.)
-Hogy halt ki a neandertáli?
(Nem halt ki. Megettük.)
-Meddig tart egy IKEA-bútor?
(Ameddig a házasság.)
-Amikor kikapcsolták a Facebook-ot, többen levetették magukat a hídról, lakótársaim pedig a légópincéb
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi3, 2019.11.03 18:54

@totyika:
Neked meg spermaszökevény volt a gúnyneved, mert kiszakadt a koton amikor anyádat......
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

totyika, 2019.11.03 18:45

@znojmo: Szíjgyártó győri születésű, a ott akkoriban ez volt a gúnyneve: abortusz maradék.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

znojmo, 2019.11.03 18:20

Az oroszok a történelmünk folyamán csodálatos dolgokat tettek velünk ennél többet csak a törökök pusztítottak. Ezekre a hagyományokra lehet építeni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Józsi2222, 2019.11.03 15:16

@matura:
Erdogan nem küldi ide vagy oda a menekülteket.
Főleg Merkel anyagi támogatásának köszönhetően eddig Erdogan nem engedte, hogy a Törökországban lévő menekült milliók Európa felé vegyék az irányt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html