Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Újabb mélypontra süllyedt az oroszok Vlagyimir Putyin államfőbe vetett bizalma - idézte a Moscow Times az utolsó független oroszországi közvélemény-kutató intézet, a Levada Center adatait.

Arra a kérésre, hogy a válaszadó jelölje meg, melyik politikusban bízik meg a legjobban, júliusban csak a megkérdezettek 23 százaléka jelölte meg Putyint.

Ez az arány kevesebb mint fele a 2017-ben ugyanerre a kérdésre adott 59 százalékos aránynak. Idén júniushoz képest három százalékponttal romlott a Putyin iránti bizalmat jelző mutató értéke.

Az orosz államfő általános népszerűségi indexe továbbra is 60 százalék körül alakul. A Levada szakértői úgy vélik, hogy a változás a távol-keleti Habarovszk városában kirobbant tiltakozásokkal magyarázható. A demonstrációkat az robbantotta ki, hogy a hatóságok eltávolították a habarovszki tartomány éléről a két éve megválasztott, igen népszerű Szergej Furgal ellenzéki politikust, akit azzal vádolnak, hogy 2004-ben részt vett több helyi üzletember megöletésében.

Egy további Levada-felmérésből ugyanis az derül ki, hogy az oroszok közel fele, pontosan 45 százaléka támogatja a demonstrálókat. Csak a megkérdezettek 17 százaléka vélekedett negatívan a tiltakozásokról, 26 százalékuk foglalt el semleges álláspontot. A válaszadók 29 százaléka azt mondta, hogy részt venne hasonló megmozduláson saját régiójában.