Az oroszok zavarják a navigációt, hogy védjék Putyint

Oroszország egyre gyakrabban vet be elektronikai hadviselési módszereket, hogy megvédje Vlagyimir Putyin elnök biztonságát - írja a hvg.hu.
Szász Péter, 2019. április 6. szombat, 15:01
Fotó: Stocksnap

A C4ADS nevű amerikai kutatóintézet szerint Moszkva és Szentpétervár belvárosában, valamint a többi olyan helyszínen, ahol rendszeresen megfordul az orosz államfő, az autósok egyre gyakrabban tapasztalják azt, hogy a GPS-alapú navigációs programjuk hirtelen több kilométerrel arrébb lévő utcákra teszi őket - olvasható a portálon.

A GPS-jelek összezavarásának az a célja, hogy megakadályozzák a Putyin elleni esetleges drónos támadásokat. "Az oroszok 2016 eleje és 2018 novembere óta közel tízezer ilyen zavarási akciót hajtottak végre Oroszországban, valamint az Ukrajnától elfoglalt Krímben, illetve Szíriáéban" - írta a nyilvános forrásokból elérhető adatokat összegyűjtő C4ADS.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2019.04.06 17:00

Kedves napi !! Mivel fosnátok tele az újságotok , ha nem lennének az oroszok ???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lomb, 2019.04.06 15:49

Hmmmm... Ezek az elmaradott, buta oroszok immár XXII. századi technikát alkalmaznak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html