Látványos változás történt Oroszországban

Jóváhagyta az orosz elnök, hogy Oroszország 47 repülőterét nevezzék el híres személyekről - számolt be az Infostart.hu az MTI híre alapján.
Domokos László, 2019. május 31. péntek, 22:00
Fotó: Napi.hu

A moszkvai Seremetyjevót például a legnagyobb orosz költőről, Alekszandr Puskinról, Domogyedovót pedig Mihail Lomonoszov polihisztorról nevezik el.

Az erről szóló, a publikálás időpontjában érvénybe lépő rendelet pénteken jelent meg az orosz online hivatalos közlönyben. Az elnevezésekről 2018-ban országos szavazással döntöttek, csaknem ötmillió ember bevonásával. Öt repülőtér esetében az év legvégén második fordulót kellett tartani - írta a portál.

A voksolás eredményeképpen a fővárosi Vnukovót Andrej Tupoljev repülőgép-konstruktőrről, a szentpétervári (pulkovói) létesítményt Fjodor Dosztojevszkij íróról, Krasznojarszk légikikötőjét pedig a város nagy szülöttjéről, a 2017-ben elhunyt világhírű baritonról, Dmitrij Hvorosztovszkijról nevezik el. Krasznodar repülőtere II. (Nagy) Katalin cárnő, Magadáné a legendás szovjet színész és bárd, Vlagyimir Viszockij, Sztavropolé Alekszandr Szuvorov hadvezér, Juzsno-Szahalinszk Anton Csehov író, Murmanszké pedig az utolsó uralkodó, II. Miklós után lesz elkeresztelve.

HOZZÁSZÓLÁSOK