Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A találkozó majdnem egy órás késéssel indult. Donald Trump és Vlagyimir Putyin akkor röviden beszélt a sajtónak. Putyin lényegében csak köszöntötte Trumpot, ő pedig gratulált a jó futball-vb-hez. Aztán említést tett a két atomnagyhatalom megegyezésének fontosságáról, bízva abban, hogy lezárják azt az időszakot, amikor nem volt jóban Washington és Moszkva - olvasható a portálon.

Nyílt és mindent érintő beszélgetésen vagyunk túl - mondta az orosz elnök, aki szerint egyetértettek abban, hogy az atomfegyverek terjedésének továbbra is gátat kell szabni.

Putyin többek között szót ejtett a szíria és az észak-koreai helyzetről, illetve a kiberbűmözésről.

Trnup szerint produktív beszélgetésen vannak túl, az ellentétek ismertek voltak, ezeket részletesen átbeszélték. (Trump a lengyeleket választotta a régióban.)

Értékelte Putyin közel-keleti lépéseit, elismerve, hogy a szíriai ügy nagyon komplex. Az Iszlám Állam visszaszorítását a két ország katonai akcióinak közös eredményének nevezte.

Az újságírók szóba hozták a 2016-os választásba való orosz beavatkozás gyanúját. Trump szerint ez egyszerűen abból fakadt, hogy a demokraták nem tudtak belenyugodni a vereségbe.

Putyin szerint természetes, hogy az orosz társadalom Trump irányába pozitív várakozást mutatott, hiszen a kapcsolatok javítását akarta.

Igen, akartam, hogy ő nyerjen

- mondta Putyin, visszautasítva, hogy ez valamiféle tiltott beavatkozást jelentene.

A kép forrása: AFP/Yuri Kadobnov.