Putyin beszólt az Európai Parlamentnek

A demokráciáról alkotott elképzelés leépülésének megnyilvánulásaként értékelte Vlagyimir Putyin elnök szerdán az Európai Parlamentnek (EP) az orosz dezinformációs kampány és propaganda elleni fellépés szükségességéről hozott határozatát.
MTI, 2016. november 23. szerda, 18:12
Fotó: Reuters

Ha ilyen határozatot fogadtak el, az arról tanúskodik, hogy a szó politikai értelmében a nyugati társadalom demokráciáról alkotott elképzelésének leépülésének vagyunk tanúi - jelentette ki Moszkvában újságírók előtt az orosz vezető.

Putyin hangoztatta, hogy Oroszországot mindig megpróbálják kioktatni demokráciából, s hogy a "tanítómesterek" mindig azt hangoztatják, az ellenféllel való leggonoszabb bánásmód a betiltás, mert az nem egyeztethető össze a demokrácia elveivel, a legjobb módszer pedig a nyílt vita. Az elnök reményét fejezte ki, hogy a józan ész kerekedik felül, és hogy az unióban nem vezetnek be valós korlátozásokat orosz médiumokkal szemben.

Az EP a nap folyamán határozatot fogadott el, a harmadik országok - köztük Oroszország -, valamint a dzsihádista terrorszervezetek propagandája elleni harcról. A dokumentum szerint az orosz kormány agresszívan használja különböző eszközök és csatornák széles skáláját a demokratikus értékek megkérdőjelezésére, Európa megosztására, belső támogatás szerzésére, és olyan kép kialakítására, amely szerint az EU keleti szomszédságában hanyatló államok találhatók.

Az állásfoglalás az orosz propaganda eszközei között megemlíti az orosz RT televíziót, a Szputnyik hírügynökséget, valamint a Russzkij Mir (magyarul: orosz világ) alapítványt és a Roszszotrudnyicsesztvo szövetségi ügynökséget is. Reagálásában Vlagyimir Putyin gratulált a határozatban elítélt orosz újságíróknak, amiért nagyon aktívan, eredményesen és tehetségesen dolgoznak.

Most nem a Fehér ház leendő lakója kapott méltatást

Az orosz elnök arra a kérdésre válaszolva, hogy a republikánus színekben indult Donald Trump elnökké választása nyomán számít-e az orosz-amerikai kapcsolatok javulására, kijelentette hogy Oroszország mindig is az Egyesült Államokkal való normális viszony mellett szállt síkra. Moszkva szerint a kereskedelem és a gazdasági együttműködés terén bevezetett korlátozások mindenkinek ártanak. Putyin megismételte álláspontját, amely szerint Oroszországnak nem célja az ellene életbe léptetett szankciók megszüntetése, mert azokat nem ő vezette be, így azokról az Egyesült Államoknak és Nyugat-Európának kell döntenie.

Az orosz elnök elismerően nyilatkozott az újságíróknak a francia jobboldali előválasztás első fordulójában győztes Francois Fillonról. Olyan politikusnak nevezte, aki - látszólagos zárkózottsága és nagyon európai modora ellenére - a szó legjobb értelmében meg tudja védeni álláspontját. Az orosz elnök szerint Fillon ebben nagyon következetes, kemény tárgyalópartner és egyúttal kiváló szakember.

Putyin hitszegésnek nevezte, hogy az ukrán hatóságok a krími határon foglyul ejtettek két orosz katonát, és a lépést a félsziget áramellátásának és fűtésének Kijev általi téli lekapcsolásához hasonlította.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Abbe, 2016.11.24 08:28

@lomb: " a kőbe vésett Eu-s alapértékeket, amelyekről beszélni sem szabad, meg kell védeni! Ám a kérdés az, hogy kitől!"

Először is a csuti vályogvetőtől, és híveitől...
Másodszor az összes populista idiótától.
Harmadszor pedig mindazoktól, akik csak a hasznát akarják húzni egy klubtagságnak, de mindent megtesznek azért, hogy a klub bedőljön.

A brexit népe majd rájön, hogy kis idő múlva nehezebb lesz az élete.
Még nem 2017-ben, mert a tehetetlenség még viszi egy darabig a rendszert, de mint ismert a lendkerekes kisautó is megáll előbb utóbb.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lomb, 2016.11.23 21:09

@George Lukacs: Blamuci!

Bizonyára igaza van abban, hogy a kőbe vésett Eu-s alapértékeket, amelyekről beszélni sem szabad, meg kell védeni! Ám a kérdés az, hogy kitől! Mint láttuk, a kőbe vésett alapértékek az EB, az EP érdekeinek megfelelően - mint tudhatjuk az EP-t soros insrtuálja - pillanatok alatt megváltoztatható. (lásd tőke, vagy munkavállalók szabad áramlása, mozgása) Lehet, hogy az EP, EB-től kell megvédeni?

Ám akkor, ha ezen kőbe vésett alapértékeket harmadik országból kérdőjelezik meg, akkor azokat el kell hallgattatni, meg kell semmisíteni erővel, erőszakkal,, ollan igazi liberális módi szerint, ollan toleránsan.

Ilyen az igazi szép "új" világunk!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2016.11.23 21:08

@lomb:
szerintem keversz valamit. a liberalizmus nem azt jelenti, hogy mindent lehet. a bolsevizmus alatt nem tudom mit ertesz, hogy a fidesz kimaradjon belole. a betiltas pedig igenis egy jo dolog, pl a dohanyzas tiltasa. az orosz gondolatok meg legalabb annyira szennyezoek, mint a fustszuro nelkuli cigerettak...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

George Lukacs, 2016.11.23 20:57

@lomb:

Milyen szépen írsz.

Ma már a második örömpillanat ér itt- lehet, hogy ez a sok szépség ártalmas is.

Az EU, ez a rohadt szerkezet, nem tudja elviselni azt, hogy az oroszok hekkerkednek és az EU értékeit - vannak neki? valami alapszövege van, amit mindenki aláírt és elfogadott - támadják.

Mit kellene tenni?

Kitárni az oroszok előtt ablakot-ajtót, örömmel a lábuk elé vetni magunkat.

Elsőként a balti államok, aztán a lengyelek - akik imádják a nagy szomszádot -, aztán a többiek.

A Harmadik Róma mindenkit rendbe tenne.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lomb, 2016.11.23 20:41

Lám, lám az EP! Ím a fenevad ismét megmutatta magát! A magukat liberálisnak hazudókról megint kiderült, hogy a legsötétebb diktatúra hívei.
Annak ellenére, hogy övék a világ legerősebb agymosó gépezete, a lakájmédia a megvásárolt újságírókkal, mégsem merik felvállalni a más hangokat, ezért inkább erőszakhoz folyamodnak.

Ez a színtiszta liberálbolsevizmus, amely sokkal aljasabb, ocsmányabb, álszentebb, mint az átkosban megtapasztalt közvetlen elődje.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html