Putyin: ezért kellett a Krím félsziget

A Krím félsziget Oroszországhoz csatlakozásáról "részben a NATO bővítésének veszélye" miatt született döntés - közölte Vlagyimir Putyin a Közvetlen kapcsolat című csütörtöki élő televíziós adásban.
MTI, 2014. április 17. csütörtök, 12:13
Fotó: Reuters

"Voltak ilyen gondolataink, hogy ha nem teszünk semmit, akkor ők (a nyugati államok) erőszakkal bevonják Ukrajnát a NATO-ba" - mondta az orosz államfő.

Putyin ugyanakkor az Oroszország Ma állami médiavállalat vezetőjének stúdióbeli felvetésére válaszolva hozzátette, hogy Oroszország nem tart és nem is kell tartania az észak-atlanti szövetség agresszív politikájától.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hlg, 2014.04.17 14:04

Aki 1 mondatból itél az persze azt hozza ki belőle amit hallani akar!
Ha viszont körültekintően tájékozódok valaki, akkor tudj, hogy van SZÜKSÉGES és ELÉGSÉGES - kis matematika!
Tehát SZÜKSÉGES = NATO nyomul és veszélyezeteti az országomat
ELÉGSÉGES = a lakósság nyelvileg kultúrában azonos az enyémmel és támogatja a döntést!

Lehet az elégséges is SZÜKSÉGES megfelelő szempontból! És a SZÜKSÉGES is ELÉGSÉGES más szempontból!

Itt most úgytűnik mindkettő érvényes volt!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Tomi31, 2014.04.17 12:25

Szoval nem az volt az indok, hogy tobbsegeben orosz ajkuak laknak ott, es hatranyos serelem eri oket esetleg veszelyben lettek volna es orosz vezetes megvedi a honfitarsait, hanem az, hogy megakadalyozza Ukrajna NATO csatlakozasat. Ezzel Putyin maga ismerte el, hogy valotlant allitott korabban, es eroszakosan beavatkozott egy "szuveren" allam belugyeibe, mivel nem erte el celjat, katonakkal hasitott ki egy reszt, hogy az adott allamot megakadalyozza a szovetseghez valo csatlakozosaban, es igy tovabbra is mint egy fajta hatter hatalom ha mar Magyarorszagon annyira imadjak szamomra semmit sem jelento szot, Oroszok iranyitjak effektive a legfontosabb donteseket es Ukrajna mindig is orosz befolyas alatt marad vagy Orosz hatalom felszamolja az orszagot es magaba olvasztja.. Ez csak azt mutatja, oroszok sokkal veszelyesebbek mint sokak altal velt hatter hatalom, es bizony tulsagosan kozel kerul valaki az oroszokhoz a sajat orszagaval fizethet erte. Nah johetnek az orosz barat kommentek, de az oroszokkal mint ahogy mindenki magyarok is csak rosszul jartak a tortenelem soran.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html