Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ártana a magyar gazdaságnak, ha visszautasítaná az együttműködést az orosz állami atomenergia vállalattal, a Roszatommal - jelentette ki Vlagyimir Putyin a vállalat vezetőjével, Szergej Kirijenkóval tartott megbeszélésén.

A TASZSZ jelentése szerint az orosz elnök kifejtette, hogy kedvező feltételeket és fejlett technológiát ajánlanak. Ezért ha a partner arra kényszerül, hogy elutasítsa az együttműködést - ami természetesen megtehető -, az ártana a magyar nemzeti érdekeknek - mondta.

Kirijenko ebben az ügyben kedvezően nyilatkozott a magyar kormányról, amely szerinte nagyon határozottan ragaszkodik a szerződés betartásához. Szerinte az együttműködési problémákat nyilvánvalóan a külső nyomásgyakorlás okozza. A Financial Times még azt is megpróbálta, hogy jelentésében úgy állítsa be, mintha az Európai Unió elutasította volna a magyar kormány kérését.

"Megerősítést kaptunk a magyar kormánytól, hogy valamennyi megállapodás hatályban van a projektek széles körére - az atomerőmű építésére, plusz az üzemanyag szállítására, plusz a szolgáltatásokra, vagyis egy nagyon nagy, komoly portfolióra. Minden megerősítést nyert és koordinált, és a szerződés hatályba lép" - mondta a Roszatom vezére.