Putyin hátraarcot csinált

Vlagyimir Putyin államfő befejezettnek nyilvánította az orosz hadsereg szíriai beavatkozását, és elrendelte a csapatok kivonását, amelyek természetesen győztesként hagyják el a hadszínteret.
Komócsin Sándor, 2017. december 11. hétfő, 12:22
Fotó: AFP

Vlagyimir Putyin orosz államfő váratlan látogatást tett Szíriában. Ezzel egyidejűleg megjelent az a rendelete, amelyben kivonja az orosz hadsereg 2015 ősze ott tartózkodó csapatainak nagy részét a térségből - adta hírül a Bloomberg. Putyin valójában Egyiptomba és Törökországba indult, majd útját megszakította Szíriában, ahol találkozott szövetségesével, Bassár el-Aszad államfővel.

Ez az első alkalom, hogy az orosz államfő meglátogatja a helyszínen harcoló alakulatokat. A Khmeimim légitámaszponton találkozott Szergej Sojgu védelmi miniszterrel. Ezt az alkalmat kihasználva kijelentette, hogy a csapatok győztesként térhetnek haza Oroszországba. Az Aszad rezsimje ellen 2011-ben indult tömegtüntetések véres feloszlatásával kezdődött polgárháborúban eddig 400 ezren haltak meg és több millióan váltak hajléktalanná.

A nyitókép forrása: AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK