Putyin így értékeli budapesti útját

Nincsenek megoldatlan problémák az orosz-magyar kapcsolatokban, a munka aktívan folyik - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki budapesti látogatásáról tájékoztatta szerdán az orosz kormány tagjait.
Inforádió, 2015. február 18. szerda, 22:22
Fotó: Reuters

"A munka nagyon építő, tárgyszerű volt. Kidolgozzuk a megfelelő utasításokat" - mondta az orosz elnök a magyar fővárosban kedden folytatott tárgyalásairól.

Vlagyimir Putyin Orbán Viktor kormányfővel, valamint Áder János államfővel folytatott megbeszélést Budapesten.

Az orosz elnök és a kormánytagok találkozójáról a Ria Novosztyi orosz állami hírügynökség számolt be. A rövid jelentésben nem szerepel, hogy a kabinet tagjai közül kik vettek részt a megbeszélésen.

A hír szerint az orosz-magyar gazdasági együttműködés két alapvető témája a gázszerződés és a magyar atomerőmű bővítése orosz technológiával.

Vlagyimir Putyin a Moszkva környéki novo-ogarjovói elnöki rezidenciára meghívott kormánytagokkal közölte, hogy Oroszország és Magyarország együttműködésének elsődleges irányai között az energetika, a mezőgazdaság és a csúcstechnológia szerepel. Utasította a minisztereket, hogy ezt vegyék figyelembe munkájuk során.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antonchigurs, 2015.02.19 12:45

@matolcsy:
Nincs alternatívája Paks II-nek. Szél, nap lefoglalná, az orsszág jelentős részét, meg tartalékban mennie kéne felfűtött kazánnal, de álló turbinával, valami gázosnak mellette.
Visszatérve még a gázra. Még Horn Gyusziék, olyan szerződést kötöttek, ami az árát a kőolajhoz kötötte, amivel marhára rosszúl jártunk, mert a gáz ára elvált az olajétól (divergencia). Semmiféle fejlődés, volumenben, technológiában nem lehetséges olcsó, áram-gáz nélkül. Nekünk lesz. A németek megengedhetik maguknak, a 90 HUF/KW árat, mi nem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matolcsy, 2015.02.19 10:48

Putyin haszna: el tudja adni a gázt hosszú távon Magyarországnak.
Ha Orbán megépíti a szerbekkel, macedónokkal, görögökkel a Déli Áramlatot ingyen vezetékhez jut.
Pakson óriás beruházást hajthat végre.
A magyarok befektetnek az orosz államadósságért cserébe.
Az ukrán helyzetet máshol is elemezhette volna a világsajtónak.

Orbán haszna: Azonnali 1000 milliárdos haszon a gázügylet kapcsán. Az E.-On felvásárlása ezzel egyértelműen nagyon jó döntésnek minősül át. Mélyen áron alul vette meg a magyar állam.
Az ellenzék néma is maradt azonnal.
A MOL is felértékelődik ha beindul a Déli Áramlat 2.0.
Mennek a buszok, megy a szürkeállomány.
Paksot olcsóbban építik mint a devizaadósságunkat megduplázó imf/ecb hitel THM-je volt/van.
Újra kinyilatkoztatta a világsajtó előtt békepártiságát a konfliktus kapcsán.
Üzent az USA-nak, hogy tőlük független, szuverén ország vagyunk elkötelezett uniós és NATO tagként.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kopacs, 2015.02.19 10:44

@hammurabbi:
Azt irod a hitel az igazán kritikus dolog.
A magyar államadósság nettó 23800 milliárd Ft. Tessék nekem megmutatni mit készítettek ebből a sok pénzből, magyarul: hol a pénz. A Paksi beruházás kb 3000 milliárd lesz és 30 évre szól. Ezt fogjuk tudni, hogy ebből van áramunk a legolcsóbb amin termelni lehetséges. Tehát a hitel kockázata a legkisebb az összes közül. Az hogy ki fütyül nem olyan egyszerű kérdés, mert az eddigi hitelekkel, a nálunk müködő beruházásokkal, a 600 ezer munkahellyel a nyugati multik tudnak minket zsarolni és nem az orosz. A gáz és olaj meg európai űgy, ezt Orbánnak is lassan be kéne látnia. Az Ukrán vezetékek nélkül nincs közvetlen gázunk, eu-s megállapodás nélkül meg nincs Norvég, Angol, és észak afrikai sem. Az Ukrán naftogázban már az amerikaiak dirigálnak, mint ahogy Ukrajna 4 atomerőművében is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antonchigurs, 2015.02.19 10:29

@hammurabbi:

"ezek a világ minden pénzét lenyúlják"
A korábbiak, nem ezt csinálják?
Mutass a Fideszben, olyan barmot, aki saját néven tesz bankba nyúlt pénzt?
Lehet Habonyozni, ő sem becsületes úton szerezte a tátyóit, de, ha meg tudnák fogni lenne akkora marha, mint Simon.
2002-2010 közöt, a bolsik felhalmoztak 10,000 mrd HUF államadósságot, úgy, hogy 2007-ben amikor ez elzáródott, az 1,5%-os növekedésünket, kihugyozták az észtek az ő 13%-kukkal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zodiakus, 2015.02.19 08:11

2020-ra a németek már nem szeretnének használni energiatermelésre atomenergiát.Ez eddig jó.Ő döntésük.Akkor marad a jó szenes,és a gáz.No meg a más területén előállított energia.Gondolok itt a francia atom kapacitásra.Most ebbe a résbe törne be Paks-II az esetleges felesleges energiájával.Már írtam itt,aki annak idején tüntetett a Nagymarosi vízerőmű ellen,az igent mondott akkor Paks-II-re.
2050-id nem látok tömeges elterjedést az alternatív energiákra.Magyarországom mát több mint tíz éve beindult a gyenge minőségű földeken az energiafű és energiafa ültetése,felhasználása.Nincs igazán áttörés ebben.A városomban EU támogatással megépült egy tiszta új üzem,ami ezen termékeket alakította volna át felhasználható formába.Átadták,azóta is ott áll üresen.A cég régen felszámolás alatt. A szemes terményekből is lehet előállítani energiát,de akkor ha ezt erre fordítjuk,nagyon megemelkednek az élelmiszer árak.Marad még a biogáz,ami helyi szinten jó lehet,és az örök megváltó,a napenergia.Ez utóbbi már több évtizede ígéretes,de ma is eddig jutott.Mi maradt ki???A szélenergia.Hát nincs tengerpartunk ahol állandóan fújj,telepítése elég drága.Van nálunk jó pár,de nem világmegváltó az biztos.Itt nálunk biztosan.
Ha nem Nagymaros,nem Paks,és nem orosz gáz,akkor miből lesz energiánk???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html