"Putyin Magyarországgal rombolja le Európát"

Vlagyimir Putyin Magyarországot használja fel Európa lerombolására – véli egy több tíz millió olvasót vonzó amerikai hírportál publicistája. Az orosz államfő olyan politikai erőket és kormányokat keres, amelyek osztoznak vele az idegengyűlöletben és ugyanazok az ellenségeik, mint neki.
Komócsin Sándor, 2017. november 10. péntek, 11:44
Fotó: AFP

Vlagyimir Putyin orosz államfőnek vannak szövetségesei az Európai Unióban, például Franciaországban és Hollandiában, ám Magyarországon talált olyan "lelki társra" Orbán Viktor miniszterelnök személyében, aki hatalmon van - írja a magyar kormányt az orosz vezetés európai trójai falovaként bemutató cikkében Anna Nemtsova, a 2015-ös adatok szerint több mint 20 millió olvasót vonzó thedailybeast.com portálon megjelent publicisztikájában.

Hasonlóan Putyin sok szövetségeséhez és hívéhez Orbán is a bevándorlás elleni harcot helyezte politikájának középpontjába. Ami még közelebb viheti az orosz elnökhöz az az, hogy szemben áll a "liberalizmussal" is. Moszkvában taps fogadta a magyar határkerítés építését és még nagyobb elégedettséggel nyugtázzák az európai demokráciát bíráló budapesti megszólalásokat - kezdi boncolgatni az orosz-magyar kapcsolatokat Nemtsova.

Egy húron pendülnek

A Kreml sok energiát fektetett abba, hogy hiteltelenné tegye az EU-t a balti országoktól kezdve a Balkánon át myugat-európái társadalmakig, ám a magyar vezetőt nem kellett sokat győzködnie. Putyin és Orbán ugyanúgy gondolkodnak - véli az amerikai portál publicistája - és Orbán komoly támogatást gyűjtött politikája mögé.

Úgy tűnik, hogy a demokratikus szabadságjogokról is azonosan vélekednek és egyaránt veszélyt látnak Soros György magyar származású üzletember Nyílt Társadalom Alapítványának tevékenységében. Oroszországban már 2015-ben korlátozták a Soros támogatását élvező civil szervezetek tevékenységét.

Minden magyarországi jobboldali irányzattal közeli kapcsolatot tartunk, mert ez az egyetlen ország a Washingtonból irányított EU-ban, ahol a vezetők elég bátrak kimondani azt, amit mindenki gondol a bevándorlókról és a liberálisokról - mondta a The Daily Beastnek Szergej Markov, az orosz kormány tanácsadója. Nemtsova szerint Magyarország az egyetlen európai ország, ahol számos radikális jobboldali párt versenyez azért, melyikük tud gyűlöletesebben beszélni a külföldiekről.

A kormányfő támogatói

A publicista Bencsik Andrást, a Demokrata főszerkesztőjét hívja segítségül ahhoz, hogy megértesse olvasóival, hogyan gondolkodnak a magyar miniszterelnök támogatói. Soros veszélyes, keresztényellenes, nem csak Magyarországot, hanem egész Európát lerombolhatja - mondta az újságíró a történelmi Magyarország térképével és fegyverekkel díszített irodájában a The Daily Beastnek.

Szerinte Soros azért mosolyog az utcákat elárasztó plakátokon, mert "röhög rajtunk". Bencsik úgy látja, Orbán és a Fidesz bátran használja az alt-right stílust a kommunikációjában. A főszerkesztő örül annak, hogy Vlagyimir Putyin szeret Budapestre látogatni.

Nemtsova ezt követően idézi Martin József Pétert, a Transparency International magyarországi vezetőjét, aki kifogásolja, hogy a paksi bővítést és a hozzá adott orosz hitel részleteit államtitokként kezeli a kormány. Szerinte a magyar rezsim nem olyan durva, mint az orosz vagy az azerbajdzsáni, de valahol a liberális demokrácia és a diktatúra között helyezkedik el. Egy hibrid rendszer, amelyben vannak papíron független demokratikus intézmények és szabad választások, ám az előbbiek a hatalom ellenőrzése alatt állnak, az utóbbiak pedig inkorrektek.

Árnyékbokszolás

A magyarországi liberális politikai erők és mozgalmak igyekeznek véget vetni a Sorossal és a bevándorlókkal szembeni gyűlöletbeszédnek, mert szerintük ez elfogadhatatlan Európában. A kormány azonban másként látja. Nézzen szét a világon: nem liberális! Meg akarjuk akadályozni, hogy a liberálisok mindent monopolizáljnak, mint ha ők találták volna ki a jog uralmát és a választásokat - idézi Nemtsova Kovács Zoltán kormányszóvivőt.

Magyar példa

A magyarországi antiliberalizmus, még Oroszországban is ihletet ad. Orbán jobboldali pártját az ideális politika mintájának tekintjük - mondta Leonyid Reszetnyikov, az orosz hírszerzés nyugdíjas tábornoka a 2015-ben alapított Cárgrád TV elnöke.

Szemben Magyarországgal Oroszországban még nincs erős jobboldali párt - teszi hozzá. A tízmillió nézőt vonzó tévécsatornát - jelenleg nyugati utazási tilalom alatt álló - orosz oligarchák hozták létre, célja az Kijev- és Nyugat-ellenes mozgalmak támogatása az ukrajnai Donbasz régióban.

A tévéelnök nevetve emlékeztetett arra, hogy az ő ortodox köreikben is a sátánt látják Sorosban, mint ahogy egy kormánypárti képviselő Magyarországon. A Cárgrád örül, hogy figyelemmel kísérheti a bátor és gondolatgazdag magyar politikát, amely világítótoronyként mutatja az irányt a nagyobb részben hanyatló Európai Unióban.

A nyitókép forrása: Alekszej Nyikolszkij, Szputnyik

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.11.12 02:57

@Bahnsteig_Eins: És a médiából 27 éve áradó szennyvíz, mocsok, néphülyítés, Mónika- és Győzike-shók helyett vissza, vissza, vissza Koós János világszínvonalú produkcióját, amit ma is ismernek Oroszország és Kazahsztán legtávolabbi vidékein is, és amit hallgatva a fáradt munkásember tartalmasan pihenhet, kikapcsolódhat, művelődhet, ellentétben a kereskedelmi médiák néphülyítő bohócaival!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2017.11.12 01:36

@becquerel: Az oroszoknak legalább az almánkat és gépeinket és élelmiszereinket és acélunkat és borunkat és minden mást el tudunk adni, jó kemény dollárért, euróért, olajért és földgázért, tehát mindent, amitől az EU-maffia megfosztott bennünket. Az EU-maffia felszámolta gyárainkat, mezőgazdaságunkat, piacainkat, adott helyette mutyikalandparkokat meg buzifelvonulásokat meg ócska buzi jelszavakat, hogy mindez milyen jó nekünk. Ki a buzimaffia-EU-ból, vissza a gyárainkat, mezőgazdaságunkat, munkahelyeinket, exportpiacainkat! Vihetik a kalandparkjaikat meg a buzifelvonulásaikat is!!!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

becquerel, 2017.11.12 01:15

Egyetlen megoldás, hogy ki kell leptetni az országot az EU-ból, mielőtt teljesen felbomlasztja azt G. OV.
Legalább megmutatjuk a régiónak a Brexitet magyar módra. Nézzük meg mire megyünk.
Nélkülünk csak erősebb lesz az EU és így majd lesz hova visszalépni 50-100 év múlva.
Vesszen most ez az ország G.OV-val együtt. Menjünk Putyinhoz, hátha kellünk majd neki a kilépes után is!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix3, 2017.11.11 16:27

@zana:
"Jobberek, nem lesz Orbán világa Európában."

Ne álmodj ha ébren vagy!
:D
A multikulti és a "sokszínűség" megbukott.
2 lehetőség van:
-vagy eljön Orbán világa és újra rend lesz, a fekák meg mennek vissza Afrikába
-vagy megalakulnak a kalifátusok és a fehér ember rabszolga lesz...

Külön poén, hogy nektek libsibolsiknak egyik felállásban se osztanak lapot...
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix3, 2017.11.11 16:24

@matura:
Putyin ha akarná 2 óra alatt lebontaná Ukrajnát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html