Putyin megint kamuzott?

Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár szerint még mindig nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy Oroszország visszavonta csapatait az ukrán határról.
MTI, 2014. május 21. szerda, 19:21
Fotó: Reuters

Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének főtitkára szerdán Szarajevóban úgy fogalmazott: "minden reggel azzal a reménnyel ébredek, hogy az orosz csapatok tényleges és jelentős visszavonására számíthatok". Hozzátette azonban: eddig nem látta bizonyítékát annak, hogy ez valóban megtörtént volna.

Vlagyimir Putyin orosz államfő hétfőn utasította Szergej Sojgu védelmi minisztert, hogy az orosz csapatok térjenek vissza állandó körleteikbe az Ukrajnával határos területekről. Az orosz szaktárca kedden arról tájékoztatott, hogy a katonai egységek megkapták a miniszter parancsát, és elkezdték a táborok lebontását a hadgyakorlatok helyszínein, és onnan harci járműveik vasúti berakodásának helyére indulnak. Szerdán még mindig azt közölték Moszkvában, hogy befejeződött a vasúti berakodás, a csapatok pedig vasúton és légi úton elindulnak állandó körleteikbe.

HOZZÁSZÓLÁSOK