Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Oroszország dollár százmilliárdokat kíván mobilizálni gazdasága legfontosabb szektorainak és a szociális szféra fejlesztéséhez. Biztos vagyok benne, hogy az önök cégei is részt vehetnének ebben a munkában, a piac elég nagy - idézte Putyint az MTI tudósítója.

Ezen a projektek megvalósításának komplex, a várakozásaink szerint szinergikus hatása lesz az egész ország dinamikus növekedésére, és jelentős üzleti lehetőségeket nyitnak meg az üzleti világ előtt, beleértve a brit üzleti köröket is - fogalmazott az orosz elnök, aki egyúttal a júniusban megrendezendő Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon való részvételre invitálta meg tárgyalópartnereit.

Moszkva és London között súlyosan megromlott a viszony, miután a brit hatóságok az Oroszországot gyanúsították meg az egykori orosz-brit kettős katonai hírszerzőügynök, Szergej Szkripal és lánya, Julija Szkripal ellen tavaly márciusban végrehajtott mérgezéses gyilkossági kísérlettel. Moszkva tagadja, hogy köze lett volna az incidenshez és a maga részéről provokációval vádolta meg Nagy-Britanniát.

A moszkvai találkozón orosz hírügynökségi beszámolók szerint brit részről mások mellet részt vett Ivan Glasenberg, a Glencore és Robert Dudley a BP vezérigazgatója, valamint Ian Taylor, a Vitol igazgatótanácsának elnöke, orosz részről pedig Andrej Belouszov és Jurij Usakov elnöki tanácsadó, Igor Szecsin a Rosznyefty vezérigazgatója, Makszim Oreskin, gazdaságfejlesztési tárcavezető, Gyenyisz Manturov ipari és kereskedelmi miniszter, Kirill Dmitrijev, az Orosz Közvetlen Beruházási Alap és Elvira Nabiullina, az orosz központi bank elnöke - írta az MTI.