Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vlagyimir Putyin orosz államfőben jobban bíznak a földlakók, mint Donald Trumpban, az Egyesült Államok elnökében vagy Hszi Csin-ping kínai államfőben - idézte a Moscow Times a Pew Research 13 főként európai ország lakóinak megkérdezésén alapuló közvélemény-kutatását. A dobogós helyeket az európai nagyhatalmak szerezték meg.

A legjobb bizalmi indexe Angela Merkel német kancellárnak van, benne a válaszadók 76 százaléka bízik. A második helyre nem rossz eredménnyel, 64 százalékkal Emmanuel Macron francia államfő futott be, a harmadik Boris Johnson brit miniszterelnök lett 48 százalékos mutatóval. Putyin a negyedik helyen áll, a megkérdezett majdnem negyede, 23 százaléka véli úgy, hogy a világpolitikában helyénvaló dolgokat tesz, míg ennek alapján Hszi csak 19 százalékos mutatót ért el, Trump pedig 16 százalékkal marad le mögöttük.

A Kiben nem bízik? negatív mutatóban is Trump teljesített a legrosszabbul. Putyinban a Pew válaszadóinak 73 százaléka nem bízik, Hsziben 78 százalékuk, míg Trumpban a 83 százalékuk. A közvélemény-kutató intézet szerint az orosz és a kínai vezető általános megítélése ugyan negatív, ám az amerikai elnöké még náluk is érezhetően rosszabb. Tavaly a Pew 33 ország lakónak bevonásával 33 százalékos pozitív indexet mért Putyinnak és 29 százalékost Trumpnak.