Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Orosz patrióták azt akarják, hogy városuk vegye fel az ország államfője, Vlagyimir Putyin vezetéknevét - jelentette a Moscow Times. A változtatás kezdeményezői szerint ez önmagában elég lenne ahhoz, hogy jobb munkára ösztönözze az helyhatóság vezetőit. Így végre megoldódhatnának az évtizedek óta húzódó helyi problémák. A névváltással kapcsolatos javaslatot elhelyezték a közérdekű kezdeményezések internetes oldalán (roi.ru).

Ha az ötletadók sikerrel járnának akkor a Perm régióban lévő Krasznokamszk várósa hirdetné a jövőben Oroszország államfőjének nevét. A lokálpatrióta orosz hazafiak azzal érvelnek, hogy Vlagyimir Putyin nagyon sokat tett az országukért és azon belül különösen az ő kis városukért is. Petíciójukban súlyos érveket sorolnak a névváltoztatás mellett.

"Tiszta vizet Putyinnak!"

Egy ilyen nagy név alatt városunk virágzásnak indulna - fejtegetik. A hatóságok kötelességüknek éreznék, hogy megoldják a lakosság minden gondját, biztosítsák a tiszta vizet, rendben tartsák az utakat, a parkokat, a játszótereket, a teljes városi infrastruktúrát. A legsúlyosabb gond az, hogy a helyi vízszolgáltató rendszer lerohadása miatt Krasznokamszkban gyakorlatilag nincs valóban iható ivóvíz - jelentette az Ura.ru helyi hírportál.

A névváltás kezdeményezői azonban úgy vélik, hogy ötletük elfogadása ezt a problémát is más megvilágításba helyezné. Már meg is fogalmazták az ezzel kapcsolatos szlogenjüket: Adjunk Putyinnak tiszta vizet! Ki akarna, tudna vagy merne ennek a felszólításnak ellenállni? Az aktivisták emellett úgy vélik, hogy Putyin városának idegenforgalma egy csapásra fellendülne az új névnek köszönhetőnek. A település 35 kilométere van Permtől.

Már nyolcan vannak

Vlagyimir Putyin 2012-ben látogatást tett Krasznokamszkban. Megnézett egy jéghokimeccset és megígérte a helyieknek, hogy egy éven belül hokipályát kap városuk. Hiába tette azonban ehhez hozzá az államfő, hogy személyesen részt vesz a nyitóünnepségen, a stadion építését elhalasztották. A lakosság a helyi vezetőséget hibáztatja azért, hogy elbaltázták az elnök tervnek végrehajtását.

A névváltoztatáshoz első lépcsőben arra van szükség, hogy április 11-éig 3541 támogató írja alá az ezzel kapcsolatos petíciót. Ha ez megvan, akkor a helyi önkormányzatnak napirendre kell vennie a kérdést. Az ügy még gyerekcipőben jár: csütörtök reggelik összesen nyolcan sorakoztak fel a Putyin név felvétele mellett, miközben ketten ellene szavaztak.