Rangos nemzetközi konferencia helyszíne lett a Műegyetem

A termelés- és szolgáltatásmenedzsment egyik legjelentősebb nemzetközi tanácskozása kezdődött meg vasárnap Budapesten, a Műegyetemen - közölték a szervezők az MTI-vel.
K. Kiss Gergely, 2018. június 24. vasárnap, 17:26
Fotó: Napi.hu

Közleményük szerint a 25., jubileumi EurOMA (European Operation Management Association) konferenciára ötszáznál is több kutatót érkezett Európa és Észak-Amerika meghatározó egyetemeiről.

Magyarország idén másodszor - tavaly a Corvinus Egyetem, most pedig a Műegyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara látja vendégül a termelési és szolgáltatási folyamatok innovációjáért dolgozó oktatókat és kutatókat. A keddig tartó tudományos találkozó szakmai lebonyolítását a Műegyetem a győri Széchenyi István Egyetemmel és a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetével együtt végzi.

Az angol nyelvű konferencia több mint 500 előadásából ötvenet magyar kutatók tartanak. Az előadások többsége a hálózatok és az adatelemzés (Big Data) korának kihívásait és lehetőségeit vizsgálja a szolgáltató, a termelő és az állami szektorban. Hangsúlyosan foglalkoznak a vállalati felelősséggel, a digitális innovációval, valamint az oktatási és egészségügyi szolgáltatások menedzsmentjével. A konferenciát szervező műegyetemi kar dékánja, Koltai Tamás például a magyar kórházak mozgásszervi rehabilitációs hatékonyságvizsgálatáról tart előadást.

A konferencia részletes programja elérhető az esemény honlapján (http://euroma2018.org/) - olvasható a közleményben.

Kép forrása: StockSnap.io

HOZZÁSZÓLÁSOK