Rendkívüli találkozót hívott össze az EU

Az Európai Unió soros elnökségét ellátó Luxemburg összehívta péntekre az uniós belügy- és igazságügyi miniszterek rendkívüli tanácskozását a párizsi merényletekre adandó válasz megvitatására.
Inforádió, MTI, 2015. november 15. vasárnap, 16:45
Fotó: MTI/AP

A soros elnökség vasárnapi közleménye szerint a barbársággal és terrorizmussal szembesülő Európa egységbe tömörül és felsorakozik Franciaország mellett. A párizsi tragikus események után a belügyi- és igazságügyi miniszteri tanács megerősíti az európai választ, miközben gondoskodik az elfogadott intézkedések megvalósításáról és nyomon követéséről. A tanács rendkívüli ülésének összehívását a francia kormány kérte a 129 ember életét kioltó párizsi merényletek miatt.

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter megítélése szerint erősíteni kell a terrorizmus elleni küzdelmet minden szinten, de különösen európai és nemzetközi szinten. A tanácskozáson a lehető legkonkrétabb és leghatékonyabb módon kell megvitatni a januárban elkövetett franciaországi merényletek után elsődleges fontosságúnak minősített témákat - mondta Cazeneuve, hozzátéve, hogy sürgősen fel kell gyorsítani a tárgyalásokat, és mielőbb át kell ültetni a gyakorlatba az elfogadott döntéseket.

A francia belügyminiszter fontosnak tartja, hogy Európában hozzanak létre egy hatékony adatbázist a légi utasokról, teremtsék meg a terrorizmus finanszírozását célzó küzdelem kereteit, valamint fogadjanak el hatékony és szigorú törvényt a lőfegyverek ellenőrzéséről.

Emellett az uniós tagállamoknak fokozniuk kell a hírszerzési információk megosztását, valamint a schengeni szerződés célzott felülvizsgálata által be kell vezetniük az uniós külső határ állandó és összehangolt ellenőrzését - jelentette ki Bernard Cazeneuve, aki azt akarja elérni, hogy mindezekben a kérdésekben a lehető leggyorsabban konkrét előrelépés történjen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2015.11.15 18:57

Rendkívüli találkozót hívott össze az EU
-Minek ülésezik???Nem hoz határozatot,amit meg esetleg elfogadnak,abból semmi nem lesz.
Kéne egy anyagilag,katonailag vezérország.Aki megmondja ezt és ezt csináljuk,akinek nem tetszik,mehet az EU-ból.
Mire gondolok itt???
Ez az ország megmondaná a görögöknek vagy védik segítséggel a határukat,vagy takarodó az EU-ból.Ha erre képtelenek,akkor a határzár északabbra lesz.És a törököknek ha csak engedik a migránsokat,akkor Európát felejtsék el,nézzenek szét Kis-Ázsiában.Szóval keményen,gyorsan,határozottan.Mert ami most van még a bohóckodásnál is nevetséges.
Van olyan helyzet amikor a fene nagy demokráciában hal meg a demokrácia.És ez most pont olyan.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Aishallah, 2015.11.15 17:58

Orbàn Viktor meg ott ülhet ès hallgathatja, hogy meg kell valòsìtani mindazt amit megmondott ès amièrt eddig lefasiztàztàk.
Gheorge Soros hat pontjàt meg most olvassuk ùjra!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lomb, 2015.11.15 16:59

Igen valóban barbár tett került elkövetésre pénteken, azonban felmerül a kérdés, hogy a "célzott likvidálások" a "precíziós irányított bombák" alkalmazása közben a násznép, vagy egy kórház szétlövését minek nevezhetjük?

Az is bebizonyosodott, hogy a migránsválság "európai megoldású" kezelése félresikerült gyógymód volt.

Az is felettébb érdekes, hogy ejrópa perifériáján lévő sokat szidott kis ország még többet gyalázott vezetője miként láthatta előre ilyen tisztán a jövőt, miközben a nagyhatalmú "fejlett nyugat" vezetői, akiknek nagyságrendekkel nagyobb erőforrások, "szakértők" állnak rendelkezésére ennyire félrediagnosztizálták a helyzetet?

Miért? Hogyan? Miként?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html