Rendőrkézen a New York-i robbantás gyanúsítottja

A vád szerint az afgán származású Ahmad Khan Rahami volt az, aki szombat este New Yorkban 29 embert megsebesített egy kuktából kialakított pokolgép detonálásával. Azt tudhatja, mi vár rá, ha beigazolódik a gyanú. Két évig büntetőjogot hallgatott egy New Jersey-i főiskolán - értesült a Nol.hu. (képünk illusztráció).
Napi.hu, 2016. szeptember 19. hétfő, 20:27
Fotó: Reuters

A rendőrökkel vívott tűzharc után a New Jersey állambeli Lindenben őrizetbe vették a szombati New York-i és New Jersey-i merénylet feltételezett elkövetőjét, Ahmad Khan Rahamit - idézi a lap a CNN-t, amely rendőrségi forrásokra hivatkozott. A tűzharc után Rahamit sebesülten, hordágyon szállították el a helyszínről.

Rahamit az FBI által kiadott körözés tanúsága szerint azzal gyanúsítják, hogy ő állította össze és helyezte el egy hulladéktárolóban azt a kukából kialakított pokolgépet, amelynek a detonálásakor 29 ember sérült meg szombat este New York Chelsea negyedében a nyugati 23. utcában. A sérültek egyikét válságos állapotban szállították kórházba. (Egy másik robbanószerkezetet valamivel később néhány háztömbnyire az első robbanás helyszínétől, a nyugati 27. utcában sikerült hatástalanítani.)

Robbant egy pokolgép hétfőn is a New Jersey-i Elizabethben.Ezt a robbanószerkezetet vasárnap találták meg a városi vonatpályaudvaron. Aközben detonált, hogy a tűzszerészek egy távirányítású robottal megpróbálták hatástalanítani. Rahami egyébként Elizabethben lakik a családjával.

A 28 éves Rahami Afganisztánban született amerikai állampolgár. 2010-től 2012-ig a Middlesex County College hallgatója volt büntetőjog szakon, de nem diplomázott le. Hétfői hatósági közlések szerint fennáll a gyanú, hogy egy nemzetközi terrorista sejt tagja.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tepsi, 2016.09.19 21:39

Tudta e hogy egy tősgyökeres magyar 29 embert robbantott fel egy terrorista merényletsorozatban? Nem?! Mert nem is igaz!
Tudta-e hogy magyarok százával taposnak agyon ártatlan járókelőket a sétálóutcán és szerveznek összehangolt terrortámadásokat aminek eredménye több száz halott és nyomorék? Nem?! Mert nem is igaz!
Nem csoda hogy katonakorban lévő férfiak Angliába menekülnek Franciaországból, mert Németországban és Franciaországban bombák hullanak rájuk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html