Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rendőrökkel vívott tűzharc után a New Jersey állambeli Lindenben őrizetbe vették a szombati New York-i és New Jersey-i merénylet feltételezett elkövetőjét, Ahmad Khan Rahamit - idézi a lap a CNN-t, amely rendőrségi forrásokra hivatkozott. A tűzharc után Rahamit sebesülten, hordágyon szállították el a helyszínről.

Rahamit az FBI által kiadott körözés tanúsága szerint azzal gyanúsítják, hogy ő állította össze és helyezte el egy hulladéktárolóban azt a kukából kialakított pokolgépet, amelynek a detonálásakor 29 ember sérült meg szombat este New York Chelsea negyedében a nyugati 23. utcában. A sérültek egyikét válságos állapotban szállították kórházba. (Egy másik robbanószerkezetet valamivel később néhány háztömbnyire az első robbanás helyszínétől, a nyugati 27. utcában sikerült hatástalanítani.)

Robbant egy pokolgép hétfőn is a New Jersey-i Elizabethben.Ezt a robbanószerkezetet vasárnap találták meg a városi vonatpályaudvaron. Aközben detonált, hogy a tűzszerészek egy távirányítású robottal megpróbálták hatástalanítani. Rahami egyébként Elizabethben lakik a családjával.

A 28 éves Rahami Afganisztánban született amerikai állampolgár. 2010-től 2012-ig a Middlesex County College hallgatója volt büntetőjog szakon, de nem diplomázott le. Hétfői hatósági közlések szerint fennáll a gyanú, hogy egy nemzetközi terrorista sejt tagja.