Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint noha a lefoglalt áruk száma és értéke csökkent a 2016-os adatokhoz képest, a mindennapos használatú, egészségre és biztonságra veszélyes termékek - például a gyógyszerek, a játékok és az elektromos cikkek - ezen belüli aránya 43 százalékra nőtt.

Legnagyobb arányban élelmiszeripari termékeket (24 százalék), játékokat (11 százalék), cigarettát (9 százalék) és ruhákat (7 százalék) koboztak el a hatóságok.

A lefoglalt termékek 65 százaléka tengeren keresztül érkezett az EU-ba, ezt a légi szállítás követte 14 százalékkal, valamint a közút és a posta 11 százalékkal.

A hamisítványok legnagyobb része Kínából származik, a hamisított ruhák többsége viszont Törökországból, a gyógyszerek pedig Indiából.

A brüsszeli közlemény szerint az elkobzott áruk mintegy 90 százalékát megsemmisítették.

"A hamisított áruk behozatalának megfékezése javítja a foglalkoztatottságot és segíti a gazdaság egészét. Az Európai Unió támogatja a szellemi tulajdon védelmét, folytatja a fogyasztók egészségének és a vállalkozások megóvását" - jelentette ki Pierre Moscovici uniós pénzügyi biztos.

A kép forrása: Shutterstock.