Rengeteg pénzt követel vissza Brüsszel

Valamivel több mint százmillió euró agrártámogatást követel vissza szabálytalanságok vagy nem megfelelő ellenőrzés miatt az Európai Bizottság - közölte pénteken a brüsszeli testület. Görögország, Írország és Szlovénia a célkeresztben.
Inforádió, 2014. december 19. péntek, 15:26
Fotó: Napi.hu

A pénz tetemes részét, 92,8 millió eurót Görögországnak kell visszafizetnie az uniós költségvetésbe. A pénz túlnyomó hányadát, mintegy 89 millió eurót a parcella azonosító rendszerben és a helyszíni ellenőrzéseknél észlelet hiányosságok miatt kénytelen Athén visszafizetni. A brüsszeli követelés pénzügyi hatásait némileg mérsékli, hogy az Európai Bíróság egy ítélete miatt Brüsszel is kénytelen körülbelül 21 millió eurót kifizetni a görögöknek.

Görögországon kívül még Írországnak és Szlovéniának kell visszaadnia uniós agrártámogatásokat. Dublin körülbelül egymillió eurós kiigazítást kell elszenvedjen, míg Ljubljanának 8,7 millió eurót kell visszafizetnie az uniós költségvetésbe, mert támogatást kapott egy cukorgyár teljes lebontására, ám a létesítmény silóit az ellenőrök érintetlenül találták.

A brüsszeli testület világossá teszi, hogy az uniós agrárpénzek kezelése a tagállamok feladata, és az ő felelősségük a pénzek felhasználásának ellenőrzése is, ám a bizottságnak joga van visszakövetelni pénzeket, ha hiányosságokat, szabálytalanságokat talál. Ennek érdekében a bizottság mintegy 100 ellenőrzést hajt végre egy évben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unortodox, 2014.12.19 16:15

b mint százmillió euró agrártámogatást követel vissza szabálytalanságok vagy nem megfelelő ellenőrzés miatt az Európai Bizottság - közölte pénteken a brüsszeli testület. Görögország, Írország és Szlovénia


..ott vannak helyi goodfiend-ek????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html