Repülőkatasztrófa Pakisztánban (frissített)

Lezuhant egy repülőgép Pakisztánban, a fedélzeten negyvenen tartózkodtak. A legutóbb nagy tragédia 2006-ban törtét az országban, abban 44 haltak meg.
Napi.hu, 2016. december 7. szerda, 13:26
Fotó: MTI/EPA

Lezuhant egy repülőgép Pakisztán északi részén több mint negyven emberrel a fedélzetén - jelentette a BBC. A PK-661-es járat Chitral és Iszlámábád között közlekedett a baleset idején. A kapcsolatot a felszállás után másfél órával, nem sokkal a tervezett leszállás előtt vesztették el vele.

A helyi polgári repülési  hatóság tájékoztatása szerint egyelőre nem találják a roncsokat (képünk illusztráció). A pakisztáni nemzeti légitársaságot korábban érték vádak azzal kapcsolatban, hogy a gépei nem igazán megbízhatóak, ennek ellenére tíz éve volt a legutolsó katasztrófa, amelyben 44-en haltak meg. Az európai léügyi hatóság 2007-ben biztonsági okok miatt kitiltotta a cég járatait Európa légteréből.

A lezuhant gép utasai között volt Junaid Jamshed és felesége. Jamshed híres popsztárból vált iszlám prédikátorrá. A  hadsereg helikoptereket és földi csapatokat indított a roncsok megkeresésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK