Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szerbiai rendőrautókba beépített új kamerarendszer Újbelgrádban mindössze 10 perc alatt két járművet buktatott le, amelyek rendszámtábláit a rendőrök azonnal elkobozták - írta a vajdasági Szabad Magyar Szó. Az egyik autó regisztrációja már 16 hónapja lejárt, a másik ellen pedig egy zimonyi végrehajtó adott ki körözést.

Eddig 50 járőrkocsiba építették be azokat a forgalomfigyelő kamerákat, amelyek nemcsak a közlekedési vétségeket rögzítik, de felderítik a lopott, vagy lejárt műszaki vizsgás járműveket, sőt még azt is, ha a járművet a törvényszéki végrehajtó akarja lefoglalni hiteltartozás, vagy egyéb, az állam irányába való adósság miatt.

A járőrkocsikban biometrikus dokumentumolvasó is van, ami az igazoltatott polgárok személyazonosságának megállapítására és a jármű ellenőrzésére is használható - mondta Boban Milinkovic, a közlekedési rendőrség parancsnokhelyettese. A távoli online felügyelet lehetővé teszi, hogy a szabálysértőket ne kelljen megállítani, hanem a feljelentést közvetlenül elküldik a tulajdonos lakcímére.

A járőröket valamennyi regionális és országos útra kivezénylik. A fejlesztés következő lépcsője az lesz, amikor a kamerák által rögzített szabálysértés okán a digitalizált rendszer már teljesen automatikusan küldi a feljelentést. Ezek a kamerák kompatibilisek a nappal és éjjel is látó sebességmérő kamerákkal.