Rettenetes üzenetekkel bombáz Trump - meglovagolja az erőszakhullámot is

Ez csak rosszabb lesz! - reagált Donald Trump, az amerikai republikánusok lehetséges elnökjelöltje arra, hogy a hét végén a hetek óta tartó erőszaksorozatban lelőttek három rendőrt. Az ingatlanmágnás a rendteremtés ígéretével akar hatalomra kerülni.
Komócsin Sándor, 2016. július 18. hétfő, 15:16
Fotó: MTI/AP

George W. Bush későbbi elnök arról beszélt az amerikai Republikánus Párt 2000-ben tartott kongresszusán, hogy a nagyszerű időket, amelyben a nemzet él, arra kellene felhasználnia, hogy nagy célokat tűzzön maga elé. Még a 2003-ban elindított iraki háború után, 2004-es újraválasztása előtt is egy reménykedőbb Amerikát ígért a népnek - kezdi a republikánusok idei elnökjelölő konvencióját beharangozó cikkét a Bloomberg.

Mitt Romney, Barack Obama elnök 2012-es kihívója a jobb jövő víziójával kampányolt, illeszkedve ahhoz a hagyományhoz, hogy a konzervatív párt konvencióján sok patrióta beszéd hangzik el és a résztvevők nem idegenkednek az emelkedett hangulattól. Idén azonban várható elnökjelöltjük, az egyébként párton kívüli Donald Trump ingatlanmágnás sötétebb üzenettel alapozta meg a rendezvény hangulatát.

Majd meglátjátok!

Csak rosszabb lesz! - kommentálta twitterüzenetben a Louisiana állambeli Baton Rouge-ban történt hét végi rendőrgyilkosságokat. A súlyos üzenet egy olyan kongresszust előz meg, amelyen a megosztott elektorok egy része el akarja érni, hogy megváltoztassák azt a szabályt, amely szerint az első szavazási kör kötött mandátummal zajlik, azaz mindegyiküknek arra az elnökjelöltre kell adniuk a voksukat, akinek a támogatásával a párttagok megbízták őket.

Ez a Trump elnökjelöltté választása ellen irányuló mozgalom káoszhoz vezethet a konvención, amely illeszkedne az országban kialakult kaotikus állapotokhoz, és a világ minden táján egymást követő rendkívüli eseményekhez.

A tanácskozást megelőző megszólalásai világossá tették, hogy Donald Trump akkor válhat az Egyesült Államok elnökévé, ha a választók elhiszik neki, hogy sötét jövő vár rájuk, amitől csak ő - az ingatlanmágnásból politikussá lett, erős kezű üzletember - védheti meg őket.

Szerinte gyengék

Csak próbálunk harcolni az Iszlám Állam terrorszervezet ellen, miközben a saját embereink gyilkolják a saját rendőreinket. Az országunk megosztott és kicsúszott az ellenőrzés alól. A világ figyel - derült ki egy másik twitterüzenetéből. A CBS-nek adott interjújában gyengének és a jog és a rend biztosítására képtelennek minősítette Barack Obama államfőt és Hillary Clinton volt külügyminisztert, a Demokrata Párt várható elnökjelöltjét.

Ezzel egyidejűleg az elnök is üzent a republikánusoknak. A két párt konvenciójával olyan időszakba érkezik az amerikai politika, amikor felizzanak a kedélyek, ám most Obama szerint mindenkinek uralkodnia kellene magán és nyitott szívvel kellene mások felé fordulnia.

Még fél a nép

Trump és Obama is olyan időszakban fordult az amerikaiakhoz, amikor az emberek egyre jobban aggódnak a jövőjük miatt. A Wall Street Journal és az NBC News hét végén megjelent felmérése szerint csak 18 százalékuk látja úgy, hogy az országban jó irányban mennek a dolgok, 73 százalékuk ezzel éppen ellenkező véleményen van. Az utóbbi arány hároméves csúcs.

Trumpnak láthatóan gondot okoz, hogy egyensúlyt tartson a végeláthatatlannak látszó erőszakra adott reakciója és a pozitív, egy jobb országot ígérő üzeneteinek megfogalmazása között. Az orlandói vérengzésre, az USA történetének legszörnyűbb ilyen eseményére, öntömjénező reakciót adott, kijelentette, hogy igaza volt az iszlám terrorral kapcsolatos megjegyzésében.

Sötét üzenet

Egy nappal később, amikor az amerikaiak még gyászoltak, a sértések záporával árasztotta el ellenfelét, Hillary Clintont. A 84 áldozatot követelő nizzai terrortámadás miatt ugyan elhalasztotta alelnökjelöltjének bemutatását, de később félórás sajtótájékoztatóján mindössze 30 másodpercet áldozott a franciaországi tömeggyilkosságra.

Hihetetlen horrornak voltunk tanúi, függetlenül attól, ki, hol él, és az ilyen események egyre többször történek meg, és sose lesz végük - adta fel a labdát magának, majd leütötte: Új vezetésre van szükségünk!. Így kötötte össze a tömeges gyilkosságokat jelentkezésével az USA elnöki posztjára.

Új gondolkodásra, új erőre a jog uralmára és rendre van szükségünk az országunkban, és ha megválasztanak elnöknek mindez megvalósul - folytatta, majd visszatért riválisa bujtogató stílusú ostorozására.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

foldnyuzo, 2016.07.20 08:40

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2016, 2016.07.20 06:41

@foldnyuzo: "???????"
Kérdőjelek meg minden? Azt hitted megint én vok? Voltam már rw, Warlock, most meg neduddg. :D :D
Lehet nem is vagy te buta, csak nincs szerencséd mikor gondolkozni próbálsz.

Szegény napi bohóca. Eddig szimplán egy tanulatlan hülyegyerek voltál, most már ehhez üldözési-mánia is párosul.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix, 2016.07.19 22:10

@foldnyuzo:
"Ez a folyamat az iszlám világban is tart a mai napig."
Ok, kivárom amíg átmegy...
Utána jöhetnek...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2016.07.19 22:07

@neduddgi:
???????
Hiába próbálkozol más névvel, nem piszkítom össze magam veled!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2016.07.19 22:05

@krix:
Olyan vagy mint valamikor i államelnökünk, plagizálsz. Akinek nincs gondolata sem az lop.
Ha felfognád a világ folyását, akkor tudnád nem Ázsia, nem Kína, India, a muszlimok, hanem Európa hódította meg az egész golyóbist, nem fegyverrel hanem értékrenddel. Ez a folyamat az iszlám világban is tart a mai napig.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html