Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hivatal háttérapparátusa hosszas előkészítő munkával, időt és fáradságot nem kímélve kidolgozta az ország bajainak legfőbb ellenszerét: felére kell csökkenteni a vodka árát. Ennek megfelelően kereken 100 rubelre (430 forint) mérsékelnék egy félliteres üveg árát - jelentette RT állami hírcsatorna.

A sajtóorgánum egy a tárcánál készült jelentésre hivatkozik, amelynek alapvető üzenete az, hogy kiegyensúlyozott árpolitikára van szükség, amely 100 rubelben határozza meg az orosz nemzeti ital "optimális árát".

A dokumentum a jó minőségű borokról és sörökről is értekezik, amelyeknek szintén van egy optimális ára. Azt azonban még nem találták, ki, hogy mennyi is lenne ez.

Az ár változik, a fogyasztás marad

Az viszont biztos, hogy a vodka jelenlegi 190 rubeles (840 forint) minimális ára messze van az optimálistól. Mégpedig azért, mert csupán az illegális, pancsolt vodka iránti keresletet növeli. A minisztérium szerint a legjobb módszer az ilyen cselekmények ellen az ital árának csökkentése.

A cél az lenne, hogy az illegális szeszes italok értékesítése csupán maximum 8-10 százaléka legyen a legálisnak. (Talán ez is egy optimális arány - a szerk.) Kétségtelen, hogy ettől jelenleg nagyon messze vannak az oroszok, ugyanis a piac 30 százalékát a hivatalos forgalmazáson kívüli, mondhatni zugvodkaárusok uralják.

Kiegészítő intézkedésként a tárca szerint a hatóságoknak kőkeményen fel kellene lépniük az illegális alkohol-előállítással szemben.