Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kutatók szerint a klímaváltozás miatt emelkedő hőmérséklet és a népesség változó megoszlása játszik közre a hőséggel kapcsolatos halálozások megugrásában. Míg 2000 és 2006 között éves átlagban 640 ember hunyt el New Yorkban a hőség miatt, ez a szám többszörösére nőhet - figyelmezettek a tudósok az Environmental Health Perspectives folyóiratban publikált tanulmányban.

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenése ezeket a halálozással kapcsolatos becsült adatokat is lejjebb szoríthatják. A világ kormányai már elkötelezték magukat, azon lesznek, hogy 2100-ig csak két fokkal legyen melegebb a Föld, de kérdés, hogy ezt a célt sikerül-e megvalósítani.

A klímaváltozás miatt egyre nő a kiugróan meleg napok száma, ami a következő évtizedekben mind több ember életét veszélyezteti majd. Sokak halálát meg lehetne előzni az üvegházhatású gázok kibocsátásának korlátozásával, és azzal, ha olyan intézkedéseket hoznának, amelyek segítenének az embereknek alkalmazkodni a hőséghez - hangsúlyozta közleményében Elisaveta Petkova, a tanulmány egyik szerzője, a Columbia Egyetem Föld Intézetének kutatója.